www.modernitovarna.com
WIDIA

WIDIA představuje čelní frézy M1600 vhodné pro nejrůznější podmínky obrábění

Nová čelní fréza navržená pro hrubování a střední dokončování různých typů ocelí, nerezových ocelí, šedých a tvárných litin


Společnost WIDIA dnes oznámila uvedení nové čelní frézy M1600 pro hrubovací a střední dokončovací operace v ocelích, nerezových ocelích, šedých a tvárných litinách. Se 16 řeznými hranami a chytrou konstrukcí řezné destičky podává fréza M1600 dobré výkony v různých podmínkách obrábění zahrnujících i stroje s nízkým výkonem, nestabilní a nedostatečně tuhá nastavení, dlouhá vyložení, hůře dimenzované stroje nebo špatné podmínky upnutí.


WIDIA představuje čelní frézy M1600 vhodné pro nejrůznější podmínky obrábění
Čelní fréza M1600 upnutá v držáku před provedením testu v litině GGG60, oceli 42CrMo4 a v nerezové oceli 1.4301 na stroji DC55.

„Čelní frézování je jednou z nejběžnějších obráběcích operací, proto jsme navrhli univerzální a ekonomické řešení, které našim zákazníkům přináší podstatné zlepšení hodnot objemu odebraného materiálu v ocelích a litinách,“ říká Anna Kim, manažerka globálního portfólia frézovacích nástrojů WIDIA. „Fréza M1600 reprezentuje klíčové řešení pro zákazníky z oblasti všeobecného strojírenství, energetiky a automobilového průmyslu, kteří chtějí zmenšit svůj inventář nástrojů pro čelní frézování a zvýšit výkon svého obrábění.“

Přesně broušená frézovací destička se 16 řeznými hranami a s pozitivní geometrií přináší nízké řezné síly a nízkou spotřebu energie, výsledkem jsou vyšší životnost nástroje a vynikajícími náklady na řeznou hranu. Fréza M1600 využívá jednu univerzální geometrii ve třech různých sortách: WP35CM, WK15CM a WU20PM.

Sorta WP35CM cílí na všechny typy ocelí, zatímco WK15CM je navržena pro litinové materiály a vyniká při suchém obrábění, ale může být využita také při obrábění s chladící kapalinou.

Univerzální sortu WU20PM lze použít pro obrábění ocelí, nerezových ocelí a žáruvzdorných slitin jak v aplikacích za sucha, tak při obrábění s chladící kapalinou.

„Chytrý“ design zahrnuje dosedací plochu břitové destičky pod řeznou hranou, což podporuje hladký odvod třísek a snižuje řezné síly na nástroji. Destička má rovněž zakřivenou řeznou hranu a je axiálně pozitivní, což přináší snížení spotřeby energie. Tento klíčový prvek designu ve spojení s 16 řeznými hranami vytváří z M1600 ekonomickou volbu pro čelní frézování.

Čelní frézy M1600 jsou dostupné v šesti metrických rozměrech s průměry od 50 do 160 mm. Palcové rozměry budou následovat ke konci roku 2021. Tělesa fréz M1600 a břitové destičky, stejně jako ostatní řezné nástroje WIDIA pro obrábění kovů, lze objednávat prostřednictvím autorizovaných distributorů společnosti WIDIA. Pro podrobnosti o frézách M1600, včetně videa čelního frézování klikněte zde.


WIDIA představuje čelní frézy M1600 vhodné pro nejrůznější podmínky obrábění
Třísky vzniklé obráběním oceli 42CrMo4 frézou M1600


 


 

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP