www.modernitovarna.com
HENGSTLER

Na cestě vzhůru – výtahy s bezpečnostními relé Hengstler

Pokud máme věřit odborníkům z CTBUH (Council on Tall Buildings and Urban Habitat), dalo by se říci, že budoucnost stavební technologie vystoupí do nových výšek. Předpovídá se, že v průběhu příštích deseti let se počet budov vyšších než 200 metrů zdvojnásobí a že do roku 2020 počet mrakodrapů vyšších než 600 metrů stoupne ze dvou na deset. Odhad CTBUH je dalším potvrzením zřetelného megatrendu urbanizace celého světa. V téže době enormně vzroste trh vysokorychlostních výtahů. Mezitím se průběžně zpřísňují bezpečnostní předpisy pro konstrukci a provoz výtahů. Od 1. září budou normy pro výtahy EN 81-1 a EN 82-2 nahrazeny normami EN 81-20 a EN 81-50.

Na cestě vzhůru – výtahy s bezpečnostními relé Hengstler
Jaký je detailní dopad zavedení nových norem? Cílem je ještě lepší ochrana cestujících a personálu údržby. Kromě nehořlavých kabin a zlepšené ochrany proti sevření výtahovými dveřmi musí být vytvořeny větší prostory úkrytů pro zaměstnance údržby v šachetní jámě a na střeše kabiny. Hengstler může v této oblasti poskytnout bezpečnostní relé H-480, které přináší výhodu v maximální podpoře výrobců výtahů, aby se mohli přizpůsobit budoucím bezpečnostním směrnicím. Nová produktová rodina bezpečnostních relé byla vyvinuta především s ohledem na potřeby zákazníků s respektováním požadavků různých trhů. Množství ztrátového tepla z relé bylo významně sníženo díky nízkému příkonu cívky. Zesílena byla také izolace každého ze šesti kontaktů relé. Hlavní, všemi konstruktéry oceňovanou výhodou je jeho malá výška. To otevírá řadu nových možností při výběru vhodné desky s tištěnými plošnými spoji. Různá dostupná uspořádání pinů umožňují variantní volby, včetně použití již existujícího rozvržení desek plošných spojů, což pomůže splnit požadavek na řešení od druhého dodavatele. Na mnoha místech celé planety jsou stavěny vyšší a vyšší budovy. Ať už v horkých pouštích Saúdské Arábie, nebo v chladných regionech Ruska, výtahová technologie musí spolehlivě fungovat všude. Bezpečnostní relé Hengstler tento požadavek snadno uspokojí, neboť okolní teploty se mohou pohybovat od -25 do +75°C.

V budoucnu bude ve stále rychlejších výtazích jezdit ještě více lidí. Zajistit, aby cestující i personál údržby byli přepravováni bezpečně, to závisí na vysoké kvalitě a spolehlivosti komponent. Aby otevírání a zavírání dveří výtahu bylo bezpečné, musí být umožněno jen tehdy, když je výtahová kabina zastavena. Zároveň je stále důležitější, aby byl zajištěn rychlý nástup a výstup. Tento trend je nazýván jako komfortní řízení. To dovoluje otevřít výtahové dveře několik centimetrů před polohou finálního zastavení, což umožní rychlejší výměnu cestujících. Tento dynamický a přesto bezpečnější typ řízení je u bezpečnostních relé Hegstler samozřejmě podporován.

Aby personál údržby mohl při vykonávání údržby provádět inspekci výtahové šachty, musí být možné obsluhovat výtah s otevřenými dveřmi kabiny. Za tímto účelem musí být možné vyřadit bezpečnostní systémy. Po dobu normálního provozu jsou tyto bezpečnostní zadní dveře blokovány bezpečnostním relé, ale při provozování výtahu s otevřenými dveřmi může personál údržby výtah stále kdykoliv zastavit stisknutím tlačítka nouzového stopu.

Jízda ve výtahu nebyla nikdy rychlejší, efektivnější a pohodlnější. A v budoucnu budou ustanoveny nové rekordy z hlediska rychlosti a počtů přepravovaných osob. Bezpečnostní relé zde mají speciální roli – bezpečnou přepravu cestujících a personálu údržby. Díky nejnovější rodině relé H-480 od firmy Hengstler mohou výrobci výtahů využít nejmodernější komponenty schopné vyhovět všem dnešním i budoucím požadavkům.

Kontakt: Florian Seifriz

Obchodní vedoucí pro relé
Tel.: + 49 (0) 7424-89 448
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Na cestě vzhůru – výtahy s bezpečnostními relé Hengstler
Na cestě vzhůru – výtahy s bezpečnostními relé Hengstler

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP