www.modernitovarna.com
Steute

Bezpečnostní spínače s bezdrátovou komunikací

Třístupňové bezpečnostní nožní ovladače s bezdrátovým výstupem

Bezpečnostní spínače s bezdrátovou komunikací
Společnost steute vyvinula na základě svého bezpečnostního protokolu pro bezdrátovou komunikaci sWave®-safe třístupňové bezdrátové bezpečnostní nožní ovladače. Divize steute Wireless představila svůj ovladač RF GFS 2 D (VD) na veletrhu SPS IPC Drives.

RF GFS 2 D (VD) SW2.4-safe je třístupňový (OFF-ON-OFF) bezdrátový bezpečnostní nožní ovladač. Pedály mohou být vybaveny tlakovým bodem a dodávají se se zamykacím mechanismem nebo bez něj. Ovladač je navržen tak, aby umožňoval pohodlné ovládání, které nezpůsobuje únavu obsluhy, a byl odolný i proti velmi nepříznivým okolním podmínkám.

Ovladač je vhodný pro ovládání brzdy lisů a jiných tvářecích strojů. Stlačení pedálu střední polohy může např. umožnit pracovní pohyb lisu. Naopak při plném sešlápnutí sepnou oba koncové spínače a stroj se okamžitě zastaví. To znamená, že lis pracuje jen tehdy, když je nožní ovladač sešlápnut do střední polohy. Toho obsluha dosáhne jen vědomým ovládáním.

Spínače firmy steute vyhovují všem relevantním normám (včetně EN 12622 a EN 60947-5-8). Mají také schválení DGUV. Systém jejich kontaktů vyhovuje zvláště pro lehké ovládání a zabraňuje spuštění stroje, když je např. ovladač odemčen ze své koncové polohy.

Bezdrátový přenos signálů dává uživatelům více svobody pohybu bez nebezpečí „klopýtání“: nožní ovladač může být umístěn kdekoliv v ergonomicky nejvhodnějším místě s nejpohodlnějším ovládáním. To je zvláště výhodné u velkých strojů a zařízení.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP