www.modernitovarna.com
ESPRIT

Doba cyklu byla zkrácena z 41 sekundy na pouhých 27 sekund

ProfitTurning™-moderní CAD/CAM software pro budoucnost

Doba cyklu byla zkrácena z 41 sekundy na pouhých 27 sekund
ProfitTurning™, software, jehož nejnovější verze byla uvedena jako součást systému CAM ESPRIT, vychází z dlouhodobého převratného výzkumu. Jím navržené strategie hrubování při soustružení významně zkracují dobu strojních cyklů. ProfitTurning™ prošel sérií náročných testů a jeho výkonnost slibuje obráběčům, technologům a inženýrům lepší přesnost, větší možnosti kontroly kvality a zvyšování produktivity.

ProfitTurning™, který vytváří strategie vysokorychlostního hrubování na soustruhu, byl vyvinut společností DP Technology Corp. pro vnější, vnitřní a čelní soustružení a další soustružnické operace. Ve srovnání s konvenční metodou hrubování podle rampy zkracuje ProfitTurning™ dobu cyklu a také snižuje frekvenci výměny břitových destiček.

Ivan Kristic, R&D Director of Product and Engineering společnosti DP Technology, odkrývá vědecké základy, na nichž stojí výkonnost softwaru ProfitTurning™: „ProfitTurning™ v ESPRIT 2016 navrhuje dráhu nástroje tak, aby řezné síly a úběr třísky byly konzistentní, a tím lze výrazně zvýšit řeznou rychlost. Dráha nástroje navržená v ProfitTurning™ s využitím trochoidálního soustružení a metod regulovaného záběru omezuje vibrace a zbytkové napětí, což je zvláště výhodné pro obrábění tenkých stěn nebo tvrdých materiálů, např. superslitin. Celkovým výsledkem je výrazné zkrácení doby cyklu a maximalizace produktivity.“

Návrh strategie obrábění vychází z fyzikálních podmínek
ESPRIT 2016 používá výpočetní jádro vycházející z fyzikálních podmínek obrábění, které je potom základem pro nástroje, jako je ProfitTurning™.

Zatímco tradiční strategie obrábění berou ohled jen na geometrii a obrobitelnost materiálů, ESPRIT 2016 jde hlouběji do vědeckých poznatků o tom, jak mohou být různé technické materiály obráběny co nejefektivněji. Nový software pro návrh dráhy nástroje využívá všechny relevantní fyzikální principy, aby formuloval unikátní strategie pro každý obtížný úkol, s nimiž se při obrábění setkáváme.

Aby se s tímto úkolem mohl vypořádat, potřebuje ESPRIT 2016 jako vstupy všechny faktory související s plánováním dráhy nástroje, jako jsou řezný materiál, tvar nástroje, materiál obrobku, řezná rychlost, posuv, přísuv, utváření třísky, výkon stroje, maximální zrychlení a zpomalení. To pomáhá regulovat podmínky během celé operace obrábění a dosáhnou optimálních řezných podmínek kdekoliv v celé dráze nástroje.  

Více detailů najdou zájemci v technické zprávě ESPRIT 2016 ProfitTurning™ White Paper, která je dostupná (v angličtině) na  www.espritcam.com/products/profit-turning.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP