www.modernitovarna.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Optický profiloměr a kamerový snímač perfektně zkombinované v jednom zařízení Zařízení ready-to-use pro úlohy kontroly a dohledu

Optické profiloměry z řady SmartRunner unikátně kombinují v jednom kompaktním přístroji vysoce přesný profilový skener a kamerový snímač.

Optický profiloměr a kamerový snímač perfektně zkombinované v jednom zařízení   Zařízení ready-to-use pro úlohy kontroly a dohledu
Obrázek 1: Hlavní částí zařízení SmartRunner je laserový optický profiloměr, která je optimální pro detekci, pozorování a ochranu dokonce i malých objektů

Tato zařízení ready-to-use, plug&play od firmy Pepperl+Fuchs jsou navržena pro speciální oblasti použití v průmyslové automatizaci. Na rozdíl od konvenčních zařízení pro všeobecné použití jsou jejich uvedení do provozu a nastavení parametrů velmi jednoduchá: realizují se prostřednictvím funkce teach-in nebo prostřednictvím maticového optického kódu data matrix a nevyžadují kvalifikovanou obsluhu.

Díky výkonným osvětlovacím LED jsou zařízení SmartRunner schopná snímat objekty pro vizuální dokumentaci chyb, provozních podmínek a kvalitativních znaků. Integrovaná čtečka optických kódů umožňuje uživatelům nastavovat parametry zařízení prostřednictvím řídicích kódů data matrix – bez použití PC. Signál optického profiloměru je vyhodnocován jako stavy „dobrý“ a „špatný“ a předáván prostřednictvím dvoustavového výstupu, který lze zpracovat v jakémkoliv řídicím panelu.
Prvními na trhu dostupnými zástupci nové řady jsou SmartRunner "Matcher" a SmartRunner "Detector". SmartRunner Matcher je určen pro detekci předem naučených referenčních obrysů. Typickou úlohou je vysoce přesná kontrola pozice a rozměrů objektů, např. ke zjištění, zda sledovaný díl může být bezpečně uchopen robotem.

SmartRunner Detector je naproti tomu určen k monitorování naučené scény a detekci, zda se v ní nevyskytují cizí objekty, které by mohly být nebezpečné pro citlivé součásti stroje, např. drahé objektivy nebo přesné nástroje. SmartRunner Detector s velkou přesností detekuje objekty o velikosti od 1 mm a jeho lichoběžníkový detekční prostor má šířku 350 mm a hloubku 700 mm.

Zařízení SmartRunner lze použít v mnoha oblastech, např. v automobilovém průmyslu, ve strojírenství a v mnoha jiných výrobních oborech.

Optický profiloměr a kamerový snímač perfektně zkombinované v jednom zařízení 
Zařízení ready-to-use pro úlohy kontroly a dohledu

Obrázek 2: Kontrola strojních dílů laserovým profiloměrem. SmartRunner je vhodný pro citlivé strojní součásti; rozezná, je-li díl mimo tolerance a v případě potřeby zastaví pohyb stroje.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP