www.modernitovarna.com
MAXWELL

Společnost Maxwell Technologies představuje 3V ultrakondenzátorový článek, doplňující řadu předních průmyslových velkokapacitních ultrakondenzátorových článků

Nový 3V ultrakondezátorový článek DuraBlue™ Technology s kapacitou 3 000 F doplňuje nabídku techniky pro ukládání elektřiny pro oblast dopravy, větrných elektráren a rozvodných sítí.

Společnost Maxwell Technologies představuje 3V ultrakondenzátorový článek, doplňující řadu předních průmyslových velkokapacitních ultrakondenzátorových článků
Zákazníci mohou využít nové ultrakondezátorové články s výkonem vyšším o 31 % než mají klasické články s napětím 2,7 V, s kapacitou 3 000 F, válcového tvaru a o průmyslu obvyklé velikosti 60 mm pro zvýšení flexibility a zlepšení dostupnosti napájení při nezměněných nárocích na zástavbový prostor nebo pro snížení ceny napájecího systému tím, že je možné pro stejný výkon použít méně článků nebo ultrakondenzátorových modulů. 
 
Nové 3V články využívají také techniku DuraBlue™ Advanced Shock and Vibration Technology, vyvinutou firmou Maxwell speciálně pro ultrakondenzátorové články, díky níž mají třikrát větší odolnost proti vibracím a čtyřikrát větší odolnost proti rázům než články starší konstrukce nabízené konkurencí. To prodlužuje životnost článků zvláště v náročných úlohách v dopravě, např. ve vlacích nebo hybridních autobusech, a v rozvodných sítích. 
 
V dopravě představují 3V články nový způsob modernizace systémů, který vede ke zvýšení výkonu, snížení hmotnosti motoru a zvýšení účinnosti. 
 
V oblasti rozvodných sítí lze tyto články navíc využít ke zvýšení dostupnosti výkonu potřebného pro vyrovnání nepravidelností v dodávce elektřiny a snížení nákladů na služby, což vede ke zkrácení doby návratnosti investic do systémů ukládání elektřiny. Stávající uživatelé článků K2 s napětím 2,7 V a 2,85 V mohou bez problémů své systémy zmodernizovat s využitím nových článků ve stejném tvaru a velikosti a se stejnou životností, jakou mají naše 2,7V články. 
 
„Důvodem, proč společnost Maxwell uvádí na trh nové 3V ultrakondenzátory, doplňující její širokou nabídku, jsou rostoucí požadavky mnoha odvětví, jako jsou doprava, větrné elektrárny a rozvodné sítě, na zvyšování hustoty energie,“ řekl Vishal Sapru, vedoucí výzkumu a rozvojový konzultant energetických systémů firmy Frost & Sullivan.
 
„Nové 3V články, ať už samostatně, nebo v hybridní kombinaci s galvanickými akumulátory, pomáhají snížit celkové náklady a hmotnost systémů a podporují dosažení vysoké provozní efektivity. Tento produkt změní pravidla na trhu s ultrakondenzátory.“ 
 
„Větší výkon ve stejném objemu v kombinaci se schopností firmy Maxwell dodávat své výrobky ve velkých sériích posiluje náš trvalý závazek dodávat našim zákazníkům špičkový výkon a hodnotu, zvláště v oborech dopravy, větrné energie a sítí,“ řekl Dr. Franz Fink, prezident a výkonný ředitel firmy Maxwell Technologies. „Doplnění 3V ultrakondezátorů do naší nabídky produktů dává stávajícím zákazníkům větší flexibilitu tam, kde je třeba vyšší napětí, nebo v cenově citlivých úlohách, a to při snížení hmotnosti a zkrácené návratnosti investice do zařízení.“
 
Ultrakondenzátory Maxwell se odlišují od galvanických akumulátorů tím, že je v nich energie uložena v elektrickém poli, větším než u běžných kondenzátorů, takže ultrakondenzátory mají výrazně větší energetickou kapacitu. Ukládání elektřiny v podobě elektrostatického pole umožňuje rychlé nabíjení a vybíjení článků, ve zlomcích sekundy. Ultrakondenzátory Maxwell spolehlivě pracují ve velkém rozsahu pracovních teplot, od 40 do +65 °C. Velká trvanlivost zařízení znamená, že se zákazníci mohou spolehnout na spolehlivý provoz během stovek a tisíců nabíjecích cyklů bez snížení výkonu spojeného s vibracemi a rázy. Kapacita jednotlivých článků v sortimentu firmy Maxwell je od 1 do 3 400 F; moduly, které se skládají vždy z několika článků, mohou mít napětí od 16 do 160 V. Ultrakondenzátory dodávají velký výkon, ať jsou používány samostatně, nebo v kombinaci s galvanickými akumulátory. V současné době se používají ve v mnoha úlohách, od automobilů přes spotřební elektroniku, až po dopravu.  
 
Další informace firmy Maxwell Technologies:
Více informaci o 3V ultrakondenzátorech  K2 3: http://www.maxwell.com/3v
Maxwell Technologies na Twitteru: https://twitter.com/Maxwell_Tech
Maxwell Technologies na Facebooku: http://on.fb.me/10e2nPA
Maxwell Technologies na LinkedIn: http://linkd.in/Z4737Y

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP