www.modernitovarna.com
NSK

Montážní přípravky a nářadí nabízené firmou NSK jako součást programu AIP+

Jako součást svého nového programu AIP+ Added Value Programme nabízí firma NSK sadu nářadí a přípravků pro montáž a demontáž ložisek, které zaručují správné zacházení se všemi ložisky, bez jejich poškození. Mít pro případ úkol po ruce správný nástroj a přípravek zaručuje, že ložiska bude možné namontovat a demontovat bezpečně a efektivně.

Montážní přípravky a nářadí nabízené firmou NSK jako součást programu AIP+
Nářadí a přípravky NSK pro montáž a demontáž ložisek jsou dostupné jako součást programu AIP+ Added Value Programme.

Pro zajištění optimálního chodu stroje musí být ložiska na hřídel i do tělesa stroje namontována správným způsobem. Vzhledem ke skutečnosti, že při montáži může dojít k přenosu montážní síly na valivé prvky ložiska, a ta může způsobit poškození jejich oběžné dráhy, je při montáži nutný přípravek, který zajistí, že montážní síla bude působit rovnoměrně jen na vnitřní kroužek ložiska. U některých ložisek se při montáži využívá tepelná roztažnost materiálů. I v těchto případech lze využít ohřívače NSK z programu AIP+.

Naneštěstí mnoho firem nepoužívá pro montáž a demontáž ložisek správné nářadí. Důsledkem může být poškození ložisek nebo stroje. Mohou to být otlaky na oběžné dráze ložiska, deformace těsnění nebo dokonce praskliny kroužků. Při demontáži může dojít k poškození hřídele nebo tělesa stroje, které může způsobit problémy při montáži nového ložiska. Náprava takového poškození může být nákladná. Ve všech těchto případech ložiska nedosahují své nominální trvanlivosti, může dojít k jejich předčasnému selhání a rostou náklady na údržbu.

Pro překonání těchto problémů nyní NSK nabízí kompletní sortiment speciálního nářadí a přípravků, které zaručují, že ložiska budou namontována i demontována správným způsobem. Toto vysoce kvalitní nářadí je určeno k tomu, aby ochránilo kvalitu ložisek NSK. Samozřejmostí je také nabídka školení, kde se konstruktéři a technici naučí navrhovat správné a efektivní montážní postupy.

Existuje několik způsobů montáže ložisek. Volba způsobu montáže závisí na konstrukci ložisek i na konstrukci stroje, do nějž mají být namontována: za studena s použitím mechanických přípravků a nářadí – typicky pro malá a středně velká ložiska, u nichž je možné požadované montáže dosáhnout pouhým působením nevelké síly; s využitím hydraulických přípravků, je-li pro správnou montáž rozměrnějších ložisek třeba působení větší síly, speciálně u ložisek s kuželovým hřídelem nebo upínacím pouzdrem; a nakonec za tepla, kde se teplem roztáhnou kroužky ložisek, aby se ložisko snadno nasunulo na hřídel.

Firma NSK nabízí sortiment mechanických přípravků a nářadí určených speciálně pro svá ložiska. Dodává jednoduché hákové klíče pro kruhové matice se zářezy a nástroje pro snímání ložisek z kuželových hřídelí a upínacích pouzder stejně jako kompletní sady přípravků pro montáž ložisek a stahováky.

Uživatelé hydraulických přípravků si mohou vybírat ze sortimentu hydraulických lisů, stahováků a lisovacích desek, včetně hydraulických matic, které mohou vyvozovat značnou sílu paralelně s osou hřídele a jsou vhodné pro velká ložiska. K dispozici je také sortiment hydraulických čerpadel.

Pro montáž za tepla dodává NSK sortiment kompaktních a efektivních indukčních ohřívačů v různých velikostech podle požadavků na hmotnost ohřívaného ložiska a požadovaný výkon. Ohřívače se dodávají pro ložiska do hmotnosti 1 200 kg a nabídka zahrnuje ohřívače s teplotním regulátorem nebo časovačem.
Montážní přípravky a nářadí nabízené firmou NSK jako součást programu AIP+
Montážní a demontážní nářadí a přípravky NSK zajišťují správné zacházení s jakýmkoliv ložiskem

Pro ty, kdo se spoléhají na ložiska NSK, je důležité požívat nářadí a přípravky téže firmy, protože to je jediný způsob, jak zajistit jejich správnou montáž a demontáž. Všechny přípravky a nářadí NSK jsou skladem a připraveny k okamžité expedici. Je-li to požadováno, lze poskytnout také školení, jak s nářadím a přípravky správně zacházet a jaká jsou doporučení pro montáž a demontáž ložisek.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP