www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Firma HMS Networks provedla akvizici společnosti Red Lion Controls a výrazně rozšiřuje svou přítomnost v Severní Americe

Společnost HMS uzavřela závaznou smlouvu o akvizici společnosti Red Lion za hotovostní plnění ve výši 345 milionů USD (přibližně 3 600 milionů SEK), a to na základě stanovení hodnoty podniku EV (Enterprise Value, bez hotovosti a dluhů).

Firma HMS Networks provedla akvizici společnosti Red Lion Controls a výrazně rozšiřuje svou přítomnost v Severní Americe

Shrnutí akvizice
  • Red Lion je zavedený americký dodavatel řešení průmyslové automatizace s inovativním sortimentem produktů s prémiovými značkami. Akvizice významně posílí přítomnost HMS v Severní Americe a umožní křížový prodej produktů HMS i Red Lion prostřednictvím jejich tržních kanálů.
  • HMS a Red Lion dohromady měly během dvanáctiměsíčního období končícího 30. zářím 2023 roční tržby přesahující 4,4 miliard SEK, s očištěnou marží EBIT ve výši přibližně 24 %.
  • Očekává se, že akvizice bude uzavřena v první polovině roku 2024, s výhradou obvyklých regulatorních schválení a podmínek převodu vlastnictví.

„Jsme velmi rádi, že můžeme přivítat Red Lion do rodiny HMS Networks. Naše společnosti se skvěle doplňují jak v oblasti produktů, tak i z hlediska geografické přítomnosti a kulturních aspektů. Nabídky výrobků Red Lion a HMS se vzájemně doplňují a mají jen omezený překryv. Z geografického hlediska má firma Red Lion silnou pozici na atraktivním severoamerickém trhu, zatímco hlavní trhy HMS jsou v Evropě. To vytváří skvělé příležitosti pro křížový prodej výrobků.

Produkty Access od firmy Red Lion dobře doplňují řady výrobků Anybus a eWON, zatímco nabídka Connect od Red Lion přináší to, co HMS hledá již několik let: přesvědčivou nabídku ethernetových switchů se silnou tržní pozicí. A konečně, nabídka společnosti Red Lion v řadě Visualize přináší nové příležitosti v oblasti vizualizace dat, která je stále zajímavější díky své ústřední roli v prostředí průmyslové automatizace a schopnosti poskytovat přidanou hodnotu ke konektivitě a propojení sítí, jež přináší firma HMS.

Jsme dychtiví začít spolupracovat a realizovat synergie mezi našimi společnostmi a učinit další kroky na naší společné budoucí cestě, jakmile bude transakce uzavřena,“ říká Staffan Dahlström, generální ředitel společnosti HMS.


Firma HMS Networks provedla akvizici společnosti Red Lion Controls a výrazně rozšiřuje svou přítomnost v Severní Americe

Strategické zdůvodnění
Společnost HMS uzavřela závaznou smlouvu o akvizici společnosti Red Lion za hotovostní plnění ve výši 345 milionů USD (přibližně 3 600 milionů SEK), a to na základě stanovení hodnoty podniku EV (Enterprise Value, bez hotovosti a dluhů).

Pro společnost HMS má strategický význam posílení přítomnosti na atraktivním severoamerickém trhu a zlepšení nabídky produktů doplněním o výrobky, které jsou speciálně vyvinuté pro uspokojení poptávky na severoamerickém trhu.

Očekává se, že akvizice umožní křížové prodeje a přinese synergii firem HMS a Red Lion, částečně díky využití různých tržních kanálů. Největší podíl prodeje výrobků Red Lion je realizován v Severní Americe, a to prostřednictvím dobře rozvinuté distribuční sítě, kterou bude moci HMS využít k podpoře prodeje svých komunikačních bran a řešení vzdáleného přístupu. Společnost HMS s přibližně 60 % prodejů na velkých trzích automatizační techniky v Evropě a dobře vyvinutými a cílenými tržními kanály bude naopak schopna prodávat vybrané části nabídky Red Lion.

Kromě toho se očekává, že akvizice přinese synergie v oblasti výzkumu a vývoje produktů v některých oblastech sortimentu firem HMS i Red Lion. Možnosti spolupráce budou podrobněji prozkoumány po uzavření transakce.

Stručně o Red Lion
Společnost Red Lion se sídlem v Yorku v Pensylvánii v USA je dobře zavedená firma s více než 50letou historií. Pomáhá průmyslovým firmám po celém světě využívat hodnotu dat tím, že vyvíjí a vyrábí inovativní a škálovatelné produkty a systémy, které podporují zákazníky při sběru dat v reálném čase a při jejich zpřístupnění, jež jim pomáhá zvyšovat produktivitu výroby. Hlavní zákazníci společnosti Red Lion jsou z oborů automatizace strojů a zařízení, alternativní energetiky, těžby a zpracování ropy a plynu, distribučních a energetických sítí, dopravy a vodního hospodářství.

Nabídka Red Lion je soustředěna kolem tří hlavních produktových řad:
  • Produkty řady Access umožňují koncovým zákazníkům v průmyslu získat ze svých vzdálených technologických zařízení co největší hodnotu tím, že nabízejí vylepšené připojení ke cloudu, inteligenci na úrovni edge a vzdálenou správu zařízení. Tato produktová řada zahrnuje průmyslové komunikační brány, převodníky protokolů, routery a přístupové body.
  • Produkty Connect chrání a zefektivňují komunikaci mezi zařízeními a pracovníky obsluhy, aby ovládání strojů bylo bezpečné, spolehlivé a snadné. Zvyšuje provozní výkon a provozuschopnost systémů pomocí průmyslových ethernetových přepínačů vrstvy 1 a 2, jež představují hlavní část této produktové řady.
  • Produkty Visualize umožňují provozovatelům zařízení získávat data, spravovat zařízení a komunikovat s nimi, aby dále optimalizovali výkon v náročných a drsných prostředích. Patří sem zejména rozhraní HMI (Human Machine Interfaces) a panelové měřiče.
Red Lion má čtyři vývojové lokality, které se nacházejí v Yorku v Pensylvánii (USA), v Mobile v Alabamě (USA), Dinkelsbühlu v Německu a v Pune v Indii. Výrobní závody jsou v Yorku a Dinkelsbühlu. Red Lion zaměstnává celosvětově asi 400 lidí, z toho asi 300 zaměstnanců je ve Spojených státech.

Schválení regulatorními orgány a převod vlastnictví
Převod vlastnictví se očekává v průběhu prvního pololetí roku 2024, s výhradou obvyklých podmínek převodu vlastnictví, včetně podání a schválení příslušnými regulatorními orgány podle zákona Hart-Scott-Rodino Antitrust Improvement Act z roku 1976 a podání a schválení Výborem pro zahraniční investice ve Spojených státech.

Tyto informace je firma HMS Networks AB (publ) povinna zveřejnit v souladu s Nařízením EU o zneužívání trhu. Informace byly předloženy k uveřejnění prostřednictvím výše uvedených kontaktních osob v 18:00 SEČ dne 11. prosince 2023.

www.hms-networks.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP