www.modernitovarna.com
Emerson

Nový vysokoprůtokový elektromagnetický ventil Emerson zvyšuje spolehlivost provozu a provozní účinnost

Elektromagnetický ventil ASCO série 327C je přímočinný vysokoprůtokový ventil, který nabízí špičkové parametry průtoku a provozní spolehlivosti.


Nový vysokoprůtokový elektromagnetický ventil Emerson zvyšuje spolehlivost provozu a provozní účinnost

Společnost Emerson představila nový Ventily ASCO™ série 327C elektromagnetický ventil, který je přímo řízené konstrukce s vysokým průtokem a nabízí ve srovnání s podobnými ventily špičkový poměr průtoku. Konstrukce ventilů série 327C se vyznačuje vyváženou konstrukcí vnitřních částí, které umožňují vysoký průtok při minimálních úrovních příkonu. Díky tomu je ventil ideální k použití v elektrárnách, rafinériích a chemických provozech.

V provozech tohoto druhu mohou být v procesech a systémech nainstalovány stovky nebo i tisíce ventilů. Porucha třeba i jen na jediném z nich dokáže narušit kritické průtoky plynů a kapalin, což může mít dopady na kvalitu procesu, a výsledkem je pak nutnost provést neplánovanou odstávku a mimořádnou údržbu.

Ventily ASCO série 327C jsou vybaveny funkcemi, jež kombinují spolehlivost a trvanlivost. Výsledkem je vyšší provozní účinnost a spolehlivost procesů. Ventil využívá unikátní technologii dvouvrstvého dynamického těsnění, jež se vyznačuje nízkým třením a vynikající odolností vůči zadření. To pomáhá zajistit spolehlivý provoz ventilu v prostředích s teplotami od –60 do 90 °C. Ventil navíc dokáže plnit požadavky úrovně bezpečnosti SIL 3 (Safety Integrity Level), což znamená vysokou míru integrity výkonu a velmi nízké riziko poruchy v průběhu předpokládané životnosti ventilu.

„Provozy jako elektrárny a rafinérie se vyznačují náročnými procesy dodávajícími plyny a kapaliny ve vysokém průtoku a potřebují ventily, které jsou účinné, spolehlivé a nenáročné na údržbu v rámci tisíců hodin provozu,“ uvádí Anne Sophie Kedad, ředitelka pro marketing divize Procesy a udržitelnost společnosti Emerson. „Elektromagnetický ventil ASCO série 327C poskytuje spolehlivý výkon, který tyto provozy vyžadují. Pomáhají tak zvyšovat provozní účinnost minimalizací zbytečných úkonů údržby a prodloužením intervalů mezi kontrolními testy.“
 
Ventil ASCO série 327C může pomoci zjednodušit dodavatelské řetězce a složité specifikace pro globální odvětvové uživatele, protože představuje jedno globálně schválené řešení pro aplikace vyžadující vysokoprůtokové elektromagnetické ventily. Ventil také nabízí unikátní elektrické testovací připojení, které umožňuje minimalizovat dobu uvádění do provozu v terénu a předcházet vniknutí vlhkosti během uskladnění.

Další informace najdete na stránce https://www.emerson.com/en-us/catalog/solenoid-valves/asco-327c.

www.emerson.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP