www.modernitovarna.com
NSK

NSK předvede na veletrhu EMO systém pro sledování stavu kuličkových šroubů

Společnost NSK je jediným výrobcem, který nabízí kompletní vývoj a dodávky všech základních dílů pro obráběcí stroje, včetně vysoce přesných, vysokorychlostních kuličkových šroubů. Společnost NSK však také pomáhá zákazníkům uplatňovat nové technologie, které přispívají k prodloužení životnosti produktů a umožňují realizovat strategii prediktivní údržby. Ústředním bodem expozice NSK ve stánku C42 v hale 7 na veletrhu EMO Hannover 2023 (18. až 23. září) bude živá ukázka systému monitorování stavu točivých strojů, který vyvinula společnost Brüel & Kjær Vibro (B&K Vibro), člen skupiny NSK. Tento fascinující exponát, který zahrnuje dvojici kuličkových šroubů NSK, bude jistě přesvědčivým důvodem k návštěvě stánku.

Hlavní součástí živé demonstrace bude systém monitorování stavu točivých strojů CMS (Condition Monitoring System) VCM-3, který vyrábí firma Brüel & Kjær Vibro, člen skupiny NSK a jeden z předních světových dodavatelů systémů pro monitorování stavu rotačních strojů. Konkrétně budou prezentovány osvědčené vlastnosti snímačů vibrací VCM-3 Plus pro monitorování mechanismů lineárního pohybu, jako jsou kuličkové šrouby NSK. Systém založený na kompaktní, cenově výhodné, špičkové technice pomáhá přeměnit data ze snímačů vibrací na užitečné informace.

Na širší úrovni poskytuje VCM-3 automatickou detekci a diagnostiku poruch strojů a přidává nový rozměr informacím o technickém stavu zařízení. Od uživatelů nejsou vyžadovány žádné předchozí odborné znalosti technické diagnostiky: systém používá speciálně definovaná měření, která nejen usnadňují včasnou automatickou detekci vyvíjejících se poruch, ale také poskytují diagnostickou indikaci typu poruchy a její závažnosti. Konfigurace VCM-3 je rychlá a snadná. Vestavěný server OPC UA umožňuje bezproblémovou integraci dat VCM-3 do DCS, systémů SCADA, databází historian a dalších systémů. Systém je také rozšiřitelný pomocí dalších komponent z široké nabídky B&K Vibro, aby zajistil monitorování stavu zařízení v celé továrně.

Základem prezentace NSK na veletrhu EMO budou pochopitelně kuličkové šrouby. Kuličkové šrouby nové generace pro vysoce přesné obráběcí stroje zde budou mít svou evropskou premiéru. Tyto nové kuličkové šrouby s přesnějším pohybem, bez vlivu chyby druhého kvadrantu, pomáhají zlepšit povrchovou úpravu obrobků, čímž snižují nebo eliminují potřebu sekundárních lešticích a hladicích operací.

Dalšími novými kuličkovými šrouby představenými ve stánku budou kuličkové šrouby NSK s malým ztrátovým teplem. Mezi jejich přednosti patří o 45 % nižší ztráty třením (jejichž důsledkem je vývin tepla) ve srovnání s konvenčními systémy se stejnou tuhostí. Na veletrhu EMO se v evropské premiéře představí také šrouby řady HFT vhodné pro velká zatížení, které mají ve srovnání s konvenčními kuličkovými šrouby až dvojnásobnou životnost.

Dále budou představeny kuličkové šrouby řady S-HTF, jež využívají patentovanou ocel Tough Steel, vyvinutou společností NSK, která pomáhá vypořádat se s vlivem velkého zatížení a znečištěného pracovního prostředí.

Společnost NSK se také zaměří na lineární vedení, včetně nové řady DH/DS Long-Life. Díky špičkové dynamické únosnosti mají vedení DH/DS ve srovnání s běžnými vedeními NH/NS více než dvojnásobnou trvanlivost, jež se udává jako ujetá vzdálenost v jednotkách délky. Představena budou také osvědčená válečková vedení řady RA s vysoce prachotěsnými těsněními.

Společnost NSK je světově proslulá svými ložisky a veletrh EMO bude evropskou startovní rampou pro ultra-vysokorychlostní kuličková ložiska ROBUSTDYNA s kosoúhlým stykem s velkou únosností. Tato nová ložiska jsou ideální pro vřetena obráběcích strojů a vyznačují se většími ložiskovými kuličkami, které zvyšují únosnost až o 15 % ve srovnání s řešením předchozí generace.

Další významnou novinkou ve stánku NSK na veletrhu EMO bude mazivo ROBUSTGRD, vhodné pro vysokorychlostní ložiska vřeten, které zlepšuje odolnost proti zadření a spolehlivě funguje i v prostředí s výskytem chladicí kapaliny.

Ve stánku budou také představeny ložiskové klece SURSAVE (TSR) od společnosti NSK, určené pro kuličková ložiska s kosoúhlým stykem, které při použití na vřetenech obráběcích strojů pomáhají snížit spotřebu energie, umožňují dosáhnout vysoké rychlosti a omezit vibrace. Přehlídku komponent pro obráběcí stroje doplní řada různých vysoce přesných ložisek NSK a vysokootáčkových ložisek pro elektrické motory spolu s tenkými kuličkovými ložisky s kosoúhlým stykem, vhodnými zvláště pro roboty.

O společnosti Brüel & Kjær Vibro

Společnost Brüel & Kjær Vibro je jedním z předních světových dodavatelů systémů pro monitorování stavu rotačních strojů. Ucelený sortiment zahrnuje snímače vibrací (zrychlení, rychlost a posunutí), monitory vibrací, průmyslové tablety a integrované monitorovací systémy do racku. Tyto výrobky a kompletní sada služeb splňují nejnáročnější požadavky v oblasti sledování bezpečnosti, stavu a výkonu rotačních strojů.

Monitorovací systémy společnosti Brüel & Kjær Vibro, založené na více než 80 letech zkušeností a využívající celosvětovou prodejní a podpůrnou síť, úspěšně zkracují prostoje, snižují náklady na údržbu a zvyšují spolehlivost strojů zákazníkům po celém světě.

Pro více informací navštivte: www.bkvibro.com

 
1) Systém monitorování stavu strojů (CMS) VCM-3 bude ve stánku NSK na veletrhu EMO představen v živé ukázce


NSK předvede na veletrhu EMO systém pro sledování stavu kuličkových šroubů
 

2) Kuličkové šrouby řady S-HTF od NSK jsou první kuličkové šrouby na světě využívající materiál Tough Steel


NSK předvede na veletrhu EMO systém pro sledování stavu kuličkových šroubů
 
3) Kuličkové šrouby NSK s velkou odolností mají speciální povrchovou úpravu oběžné dráhy, která potlačuje opotřebení
 

NSK předvede na veletrhu EMO systém pro sledování stavu kuličkových šroubů

4) Kuličkové šrouby NSK podle standardu DIN mají rozměry a tolerance vhodné pro evropské výrobce obráběcích strojů
 

NSK předvede na veletrhu EMO systém pro sledování stavu kuličkových šroubů

5) Nová řada vedení NSK DH/DS má více než dvojnásobnou trvanlivost než běžná lineární vedení NH/NS


NSK předvede na veletrhu EMO systém pro sledování stavu kuličkových šroubů

6) Nová ložiska ROBUSTDYNA od společnosti NSK používají větší ložiskové kuličky, které zvyšují únosnost až o 15 %

NSK předvede na veletrhu EMO systém pro sledování stavu kuličkových šroubů

 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP