www.modernitovarna.com
Schneider Electric News

SPOLEČNOST SCHNEIDER ELECTRIC PŘEDSTAVILA PRVNÍ BEZPLATNOU KALKULAČKU UHLÍKOVÉ STOPY PRO DATOVÁ CENTRA

Schneider Electric představila novou metodu, která firmám pomáhá pochopit celkový dopad podnikových datových center na životní prostředí.

SPOLEČNOST SCHNEIDER ELECTRIC PŘEDSTAVILA PRVNÍ BEZPLATNOU KALKULAČKU UHLÍKOVÉ STOPY PRO DATOVÁ CENTRA

Stále více datových center přechází na obnovitelné zdroje energie, čímž se 3. kategorie emisí, tzv. Scope 3 emise, stává největším přispěvatelem k emisím skleníkových plynů. Tato kategorie emisí je také nejméně vykazována a pochopena. Schneider Electric proto vydal dokument, tzv. bílou knihu, jehož součástí je i volně dostupná kalkulačka emisí CO2 pro životní cyklus datových center. Tento dokument pomáhá provozovatelům datových center identifikovat a kategorizovat emise z provozu a dodavatelského řetězce a následně stanovit priority pro efektivní snižování emisí CO2. Vyčíslením Scope 3 emisí ve svém hodnotovém řetězci mohou organizace změřit svou celkovou uhlíkovou stopu, včetně outsourcovaných IT služeb od poskytovatelů cloudových a kolokačních služeb.

Vykazování Scope 3 emisí si v budoucnu pravděpodobně vyžádá legislativa
USA i EU navrhují regulace, které by měly nařídit, rozšířit a standardizovat způsob, jakým se zveřejňují informace týkající se klimatu. Očekává se tedy, že účtování a vykazování Scope 3 emisí v budoucnu bude požadováno legislativou. Základem pro sestavení splnitelného plánu snižování emisí je vytvoření a zavedení rámce pro skleníkové plyny, který zahrnuje počítání emisí CO2 a stanovení cílů na základě systematické analýzy firemních dat a zdrojů emisí. Výroba elektřiny, emise skleníkových plynů a spotřeba vody určují uhlíkovou a vodní stopu datových center a jejich dodavatelů.

Kalkulačka emisí CO2 během životního cyklu datového centra pomáhá odhadnout celkovou uhlíkovou stopu v rámci Scope (kategorií) 1, 2 a 3 pro všechny emise v celém hodnotovém řetězci, a to včetně nepřímých. Mezi další důležité body bílé knihy, vydané společností Schneider Electric, patří přístup k řízení hypotetického datového centra o výkonu 1 megawatt se zaměřením na Scope 3 emise a navrhovaná opatření ke zlepšení, jako je nákup efektivních a nízkouhlíkových produktů. Dokument dále obsahuje i rady týkající se standardizovaných metrik a toho, co měřit, jako jsou činnosti související s palivy a energií, doprava a distribuce v předchozích fázích výroby.

www.se.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP