www.modernitovarna.com
NSK

Ložiska NSK ušetří při údržbě, opravách a renovacích 11 500 eur ročně

Typickou úlohou při údržbě elektrických motorů je výměna jejich kuličkových ložisek. Německá firma zabývající se údržbou, opravami a renovacemi elektromotorů ovšem byla při renovacích pohonů pro prominentního zákazníka konfrontována s často se vyskytujícím nepříjemným problémem: nově instalovaná běžná ložiska selhávala už za tři až čtyři měsíce.

Ložiska NSK ušetří při údržbě, opravách a renovacích 11 500 eur ročně
Firma si nebyla jista příčinou problémů, a proto požádala odborníky NSK, aby problém vyřešili. Tito odborníci v rámci Added Value Programme AIP od NSK pečlivě prozkoumali, jak ložiska selhala, a dali tato selhání do souvislosti s podmínkami, za nichž elektromotory pracovaly.

Zkoumání prozradilo, že příčinou předčasného selhávání bylo pronikání nečistot, které kontaminovaly mazivo uvnitř běžného kuličkového ložiska. Proto odbornícz NSK doporučili použít utěsněná vysoce přesná kuličková ložiska. Řešení se tak osvědčilo, že tato ložiska se nyní standardně používají pro renovace všech elektrických pohonů.

Utěsněná vysoce přesná kuličková ložiska NSK vynikají zvláště v náročném prostředí, a to díky bezkontaktnímu těsnění, které poskytuje vynikající ochranu proti proniknutí nečistot, a to bez zvýšení tření, bez omezení otáček motoru a bez negativního vlivu na účinnost pohonu.
Ložiska NSK ušetří při údržbě, opravách a renovacích 11 500 eur ročně

Zákazníkovi přineslo toto řešení značné výhody. Při testu 65 motorů byl interval jejich údržby prodloužen ze čtyř až na více než dvanáct měsíců – jednoduše jen tím, že ložiska není nutné měnit tak často. V důsledku toho poklesly roční náklady na servis na nulu, v porovnání s 11 500 eur, které údržba stála před použitím vysoce přesných zakrytovaných ložisek.

Kromě více než trojnásobné trvanlivosti nabízejí utěsněná vysoce přesná ložiska koncovým uživatelům další četné výhody. Například mají při provozu nižší hlučnost a menší vibrace a při vertikální instalaci nehrozí únik maziva z ložiska. Také jejich montáž je mnohem rychlejší než u běžných neutěsněných ložisek. Proto se těsněná velmi přesná ložiska od NSK rychle stávají první volbou pro elektromotory v různých oblastech průmyslu – při jejich výrobě i jako náhrada originálních komponent při údržbě a opravách.
 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP