www.modernitovarna.com
EPLAN

Eplan Harness proD 2.5

Verze 2.5 softwaru Eplan Harness proD je ve startovních blocích. V kombinaci s centralizovaným systémem pro správu dílů v prostředí Eplan Platform získá uživatel výhodu kontinuálního a optimalizovaného procesu projektových prací. Široká škála vylepšení pro návrh montážních desek kabelových svazků, plánů kabelových tras a správu projektu zaručuje efektivní navrhování kabeláže.

Eplan Harness proD 2.5
Vorschauplatzierung: Funkce náhledu umožní uživatelům dosáhnout na první pokus správného umístění a odstraňuje nutnost následných úprav.

Monheim, Německo, 24. srpna 2015 – Od října bude k dispozici verze 2.5 softwaru Eplan Harness proD. Vývoj se soustředil na optimalizaci pracovních procesů uživatele a největší novinkou je vazba mezi systémem pro projektování kabeláže ve 3D s centralizovaným systémem pro správu dílů v prostředí Eplan Platform. Je to milník ve správě integrovaných dat. Uživatelé nyní mají jen jeden centralizovaný systém pro správu dílů, k němuž mohou přistupovat odkudkoliv a kdykoliv v průběhu celého projektu. To výrazně omezuje úsilí potřebné ke správě centrálních databází a přináší kontinuitu pracovního procesu od prvních schémat až k výrobní dokumentaci. Zpracování centralizovaných dat je dále optimalizováno odvozením 2D symbolů – potřebných pro výkresy montážních desek – z existujících 3D dat. To je zvláště efektivní, protože 3D data komponent již jsou k dispozici. Existující data tak mohou být použita znovu – manuální vytváření symbolů komponent není třeba.

Jednoduché umístění komponent ve 3D prostoru

Eplan Harness proD poskytuje uživatelsky přívětivý 3D systém pro návrh kabelových svazků. Elektroinženýři obecně mají méně zkušeností s prací se složitými systémy MCAD, a proto je právě pro ně uživatelsky přívětivý přístup zvláště užitečný. Umístění komponent, např. konektorů, ve 3D prostoru je umožněno výběrem referenčního bodu, hran nebo ploch, což výrazně zjednodušuje celý proces. Funkce náhledu pomáhá uživatelům dosáhnout správné pozice již napoprvé, bez nutnosti pozdějších úprav. Uživatelé, kteří používají symboly z prostředí AutoCAD, se mohou těšit na výrazně vylepšenou funkci importu. Ve verzi 2.5 je možné importované výkresy DWG nebo DXF editovat včetně veškerého souvisejícího obsahu. To výrazně urychluje proces tvorby komponent.

Eplan Harness proD 2.5
SymbolFrom3D_1.jpg: Funkce Assistent usnadní uživateli generování 2D symbolů pro výkres montážní desky z již existujícího 3D modelu.


Rychlejší návrh kabelových tras


Verze 2.5 softwaru EPLAN Harness proD obsahuje mnoho nových funkcí – například zafixování pozice 3D objektů, možnost umístění počátku nového svazku do svazku existujícího a automatické trasování kabelů. Pro zjednodušení výroby mohou být v symbolu konektoru na montážní desce u každého terminálu zobrazeny barvy jednotlivých vodičů. Ve výrobě je potom možné výkres použít pro snadnou a rychlou identifikaci správné pozice vodičů v konektoru. Pro zjištění potřebných informací tedy již není nutné prohledávat soupisku vodičů, a tím se výrobní proces urychluje.

Pružnost návrhu montážních desek

Nová verze obsahuje také mnoho nových funkcí, které uživatelé ocení při návrhu montážních desek. Eplan Harness proD 2.5 odděluje „vrstvu dat“ od „vrstvy zobrazení“. To může znít velmi technicky, ale uživatelům to dává při návrhu montážních desek velkou flexibilitu. Konfigurace zobrazení umožňuje, aby výkres byl zobrazen odlišně, beze změny zdrojových dat – např. podle interních předpisů firmy pro výkresovou dokumentaci. To přináší velkou pružnost. Do správy projektů Eplan Harness proD bylo přidáno dávkové řízení změn. Požadavky na změnu a aktualizaci výkresů jsou zaznamenány a následně zpracovány hromadně, což vede ke zjednodušení řízení projektů. Funkce, jako jsou automatická aktualizace knihovny dílů nebo nově podporované formáty CAD, patří k mnoha dalším vylepšením pro zvýšení efektivity projektování svazků a zrychlení procesu jejich návrhu.

Zdroj: Eplan Software & Service.
 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP