www.modernitovarna.com
Seco Tools

Seco podporuje výrobu pomocí chytrého softwaru a využití procesních dat

V budoucnosti, kde záleží na rychlosti, nákladové efektivitě a udržitelnosti, pomáhá chytrý software k optimalizaci výroby a lepšímu rozhodování. Digitální technologie a chytrý software však mění průmysl obrábění již dnes – díky bezprecedentnímu přístupu k praktickým datům, která vedou k lepším výsledkům v kratším čase. Vzhledem k obrovskému množství dat vygenerovaných všemi typy výrobních procesů je nezbytné, aby průmyslové podniky nejprve pochopily, jak je využít ve svůj prospěch. Nyní mohou progresivní výrobci využívat ještě více výhod díky softwaru, který naplňuje očekávání Průmyslu 4.0.


Rychlý přístup k údajům o produktech
Minulá léta ukázala, že udržitelné snižování nákladů v průmyslu obrábění kovů je klíčem ke stabilitě a přežití i v časech nestabilní ekonomiky. S tím přišlo i uvědomění, že je třeba rychlejšího způsobu vývoje nových technologií a nástrojů, které by dokázaly na měnící se podmínky reagovat. Klíčem k efektivnímu využití vývoje v tomto odvětví je chytrý software. V některých situacích může výrobcům umožnit optimalizovat obrábění a výrobní procesy až o 40 % a eliminovat některé opakované manuální procesy.

Nedigitalizované procesy nutí pracovníky ve výrobě vyhledávat informace o produktech manuálně, což je ztráta času s rizikem nepřesných výsledků. Aby například výrobní pracovníci omezili množství rutinních úkonů v provozu, mohou pomocí aplikace Seco Assistant pro chytré telefony jednoduše naskenovat obal výrobku nebo nástroj. Díky tomu obratem získají relevantní informace o nástroji nebo výpočty řezných parametrů a mohou porovnávat geometrie a třídy destiček různých dodavatelů.

Chytré způsoby správy skladových zásob
30 až 60 % nástrojů ve vybavení provozu bývá mimo kontrolu – leží různě po dílně nebo jsou v nadměrném množství naskládané u strojů. Chytrý software, jako je systém pro správu zásob, může pomoci řešit tento problém nákladově efektivnějším a bezpečnějším způsobem.

Kromě fyzické flexibility spočívá jeho hlavní přínos v možnosti sledovat používání nástrojů a vybavení, což zároveň vede ke zvýšení odpovědnosti zaměstnanců. Systémy pro správu vybavení provozu tak pomáhají snižovat časové ztráty při seřizování kvůli nesprávně skladovaným položkám a udržovat přehled o cenných nástrojích a kritických součástech výbavy.

Menší podíl lidské činnosti v CAM programování
Chytré technologie obrábění v budoucnu pravděpodobně umožní rozpoznávání vlastností komponentů, rychlé CAM programování a dodávání CNC kódů strojům, což ušetří až 80 % času v oblasti technické přípravy. Vzhledem k vysoké složitosti některých produktů, jako jsou například lopatky turbíny či konstrukční celky, je však stále

vyžadována inteligence i technické znalosti lidí. Inženýrské služby společnosti Seco mohou pomoci s optimalizací nových i existujících komplexních procesů obrábění a s identifikací nedostatků v CAM programování.

„V podnikové síti může chytrý software eliminovat zbytečné zásoby materiálu a nástrojů a zajistit až 20% snížení nákladů na skladované položky,“ říká Janardhan N., manažer řešení inženýrských služeb ve společnosti Seco Tools. „Díky procesům optimalizovaným za použití technologií, které například eliminují opakované manuální procesy, je možné zvýšit produktivitu práce až o 30 % a omezit prostoje strojů až o 50 %.“

Další informace o optimalizaci procesů a maximalizaci využití chytrého softwaru naleznete na adrese www.secotools.com.


Seco podporuje výrobu pomocí chytrého softwaru a využití procesních dat
Seco Assistant App

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP