www.modernitovarna.com
NSK

Výhody nejnovějšího posilovače řízení pro vozy nižší střední třídy

Posilovač řízení EPS od firmy NSK vyhovuje specifikaci podle normy ISO 26262

Výhody nejnovějšího posilovače řízení pro vozy nižší střední třídy
Nejnovější elektrický posilovač řízení EPS (Electrical Power Steering) od firmy NSK, určený pro osobní automobily, se od předchozích verzí liší tím, že byl navržen v souladu se specifikacemi pro funkční bezpečnost silničních vozidel podle normy ISO 26262. Norma ISO 26262 určuje bezpečnostní podmínky pro kompletní elektrické a elektronické systémy i pro jejich vývoj. Norma je zacílena především na opatření a doporučení, která omezují potenciální příčiny chyb a vedou ke spolehlivým a bezpečným výrobkům.

Společnost NSK při konstrukci nového posilovače řízení EPS implementovala celý vývojový proces ve shodě s požadavky ISO 26262. Mnohé podsystémy, jako např. snímače momentu a mikroprocesorové jednotky, byly navrženy robustnější a současně byly doplněny diagnostické funkce, které povyšují úroveň funkční bezpečnosti. Nezávislý audit potvrdil, že nový systém EPS od firmy NSK splňuje všechny požadavky normy ISO 26262.

Nově vyvinutá platforma elektrického posilovače řízení EPS určená pro vozidla nižší střední třídy (neboli vozidla segmentu C) nabízí nejen vyšší úroveň spolehlivosti a bezpečnosti, ale také značně kompaktní konstrukci s úsporou požadovaného místa ve srovnání s předchozí verzí o 10 % (a ve srovnání s prvními EPS od firmy NSK o 40 %). V konstrukci se uplatňují bezpouzdrové polovodičové součástky a polovodičová relé SSR bez mechanických kontaktů, díky nimž je možné použít menší chladič a snížit celkový počet komponent. Další výhodou nejnovějších EPS od NSK je integrace senzorů úhlu řízení do snímačů momentu řízení, která přináší kompatibilitu a umožňuje vytvořit rozhraní pro velké množství řídicích a asistenčních systémů.

Současné elektrické posilovače řízení EPS od firmy NSK se ve vozech nižší střední třídy používají po celém světě, např. ve vozech Toyota iQ, Volkswagen Polo a různých modelech aliance Renault-Nissan. Nová verze EPS není jen kompatibilnější a bezpečnější, ale mnoha vylepšeními se vyznačuje také její mechanická a elektrická konstrukce a navíc i software, který nabízí lepší podporu řidiče, ovladatelnost vozidla a jednodušší použití.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP