www.modernitovarna.com
Walter Tools News

WALTER PŘEDSTAVUJE NOVÉ VRTÁKY ZE SLINUTÉHO KARBIDU DB131 A DB133 SUPREME

Mikrovrtáky s maximální životností a procesní spolehlivostí, prémioví výrobci, jako Walter, na ně reagují neustále se rozšiřující paletou nástrojů.

WALTER PŘEDSTAVUJE NOVÉ VRTÁKY ZE SLINUTÉHO KARBIDU DB131 A DB133 SUPREME

Trh pro mikrovrtáky roste. Je to díky trendům, jako je zmenšování, ale také stále jemnější součásti, například v lékařské technice, hodinářském a potravinářském průmyslu nebo ve strojírenství. Prémioví výrobci, jako Walter, na ně reagují neustále se rozšiřující paletou nástrojů. Nejnovějšími přírůstky jsou vrtáky ze slinutého karbidu Walter DB133 a DB131 Supreme. Především v kombinaci s kompletně povlakovaným mikronavrtávákem DB131 Supreme umožňuje vrták pro hluboké otvory DB133 Supreme mimořádně vysokou kvalitu povrchu, životnost a procesní spolehlivost. Speciální geometrie drážek mají optimalizovat lámání třísky a zabezpečit dosažení krátkých třísek, které se snadno odvádějí. A to v nejrůznějších materiálech – pro univerzální použití.

Pro výkon obou vrtáků ze slinutého karbidu je kromě geometrie rozhodující, že úhel špičky a tolerance průměrů (p7/h7) obou vrtáků jsou navzájem sladěné, takže navrtávák umožňuje, aby se vrtákem pro hluboké otvory dosáhlo těch nejlepších výsledků. Přesnost nástrojů zvyšují nové vlastní metody firmy Walter, například zaoblení hlavních břitů. To je důležité například ve výrobě nástrojů a forem, protože zde je často zapotřebí vytvářet jemné temperovací kanálky blízko povrchu. Boční „ujíždění“ (u vrtáků HSS mnohem častější než u vrtáků ze slinutého karbidu) zde může způsobit masivní poškození součásti; navíc vrtají přibližně 6krát rychleji než například dělový vrták. Jak DB131, tak také DB133 Supreme lze renovovat. Vrtáky ze slinutého karbidu lze obdržet od Ø ≥ 2 mm; mezirozměry nabízí Walter s dodací lhůtou maximálně 3 týdny prostřednictvím služby Walter Xpress.

www.walter-tools.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP