www.modernitovarna.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Dynamický snímač náklonu s jedinečnou úhlovou stabilitou

Už jste se někdy snažili pověsit obrázek vodorovně pomocí vodováhy? Ano, je to snadné – bublina vodováhy ukazuje, kdy obraz visí správně. Pokusili jste se někdy udržet lžíci kolového nakladače ve vodorovné poloze, když stroj zrychluje, brzdí nebo jede po nerovné cestě s výmoly? Ne, samozřejmě ne – ani vodováha, ani snímač statického náklonu v tomto případě nepomohou.

Dynamický snímač náklonu s jedinečnou úhlovou stabilitou

Snímač IMU F99 s protokolem J1939

Statické snímače náklonu nejsou vhodné pro použití na strojích, které se dynamicky pohybují, jako jsou větrné turbíny, AGV a stroje používané ve stavebnictví, zemědělství a lesnictví. Je to proto, že statické snímače náklonu detekují změnu úhlu na základě gravitačního zrychlení, které má vždy stejný směr. Jakékoli další zrychlení vyvolané např. brzděním nebo projížděním po výmolech způsobí značné rušení, které znemožňuje spolehlivé měření skutečného náklonu.


Dynamický snímač náklonu s jedinečnou úhlovou stabilitou
Snímač IMU F99 použitý určení náklonu výložníku na rypadle

Speciálně pro tento typ použití byl vyvinut dynamický snímač náklonu IMU F99. V principu měří natočení a zrychlení ve všech třech prostorových osách a poté z nich inteligentní algoritmus spočítá skutečný náklon. To umožňuje dosáhnout spolehlivé hodnoty měření náklonu. Je však zřejmé, že různé stroje mají různé typy pohybu, a to znamená, že hodnoty natočení a zrychlení je třeba vyhodnotit algoritmem, který je přizpůsobený konkrétnímu stroji. Společnost Pepperl+Fuchs proto nabízí jedinečné a uživatelsky přívětivé nastavení, které umožňuje provádět jediným snímačem měření náklonu např. kolového nakladače, buldozeru, jeřábu atd.


Dynamický snímač náklonu s jedinečnou úhlovou stabilitou
Jednotka IMU F99 slouží k určení užitečného zatížení kolového nakladače

Jednotka IMU F99 také poskytuje paralelně s hodnotou náklonu hodnoty natočení a zrychlení pro každou ze tří os. To znamená, že výrobek lze používat v široké škále úloh. Zařízení lze například použít k určení rychlosti otáčení větrných turbín. Nebo může sledovat zrychlení lopatek, které se může měnit, když se na nich vytváří nežádoucí námraza. Tímto způsobem je možné řídit rychlost otáčení a provádět prediktivní údržbu větrné turbíny.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP