www.modernitovarna.com
Seco Tools

Hydraulická sklíčidla a redukční pouzdra vyřeší starosti s upínáním nástrojů

Seco ucelenou řadu hydraulických sklíčidel a příslušných redukčních pouzder ve třech provedeních. Každé ze sklíčidel pojme různé velikosti stopek nástrojů, takže si vystačíte s menším počtem nástrojových upínačů.


Praktické a snadné použití
Aby bylo upínání nástrojů co nejsnazší a nejpraktičtější, nabízíme tři varianty hydraulických sklíčidel: konvenční HC, zesílenou HCR a štíhlou HCS. Konvenční varianta HC umožňuje přesné upnutí nástrojů pro vrtání, vystružování a lehké frézování. Univerzální řešení zesílené verze upínačů HCR poskytuje efektivní upínání pro veškeré strategie obrábění, od HSM až po HPM, a různé typy stopek, jako jsou válcové, Weldon či Whistle Notch. Štíhlá varianta upínače HCS je ideální pro obrábění obtížně dostupných prvků při 5-osém obrábění za vysokých rychlostí.

„Komplikované upínací systémy vyžadují nejen zvláštní péči a zaškolení, aby nedocházelo ke zranění obsluhy, ale představují i extra čas a náklady,“ říká Yves Heitz, produktový manažer společnosti Seco. „Hydraulická sklíčidla a redukční pouzdra snižují riziko nebezpečí a nevyžadují žádnou zvláštní údržbu, uživatelé rychle najdou to, co hledají, a zároveň jde o praktický systém upínání, díky kterému lze snižovat počet nástrojových upínačů.“

Drážkovaná redukční pouzdra 05FHC podstatně zvyšují flexibilitu hydraulických upínačů Seco, neboť umožňují upínání stopek různých průměrů v každém jednotlivém základním provedení. Podporují možnost vnitřního či obvodového chlazení nástroje i schopnost upínání metrických a palcových stopek.

Nízké házení a vysoká přesnost
Podle Yvese Heitze je kontrola házení nástrojové sestavy pro vysoké rychlosti nezbytná. Hydraulická sklíčidla Seco s redukčními pouzdry minimalizují házení a vibrace, které by způsobovaly, třeba i při rychlosti 25 000 otáček za minutu. Jde tak o bezproblémový systém upínání nástrojů bez nutnosti investice do speciálních držáků.

Hydraulické upínače Seco drží vibrace pod kontrolou díky konstrukci komůrek, díky nimž působí tlak oleje po celém obvodu stopky a současně slouží jako přirozený tlumič vibrací – a to vše jen pootočením jediného šroubu. Redukční pouzdra také sevřou stopku rovnoměrně po celém obvodě, takže zaručují přesné vystředění a vynikající pevnost upnutí.

Drážkovaná redukční pouzdra se dodávají v utěsněné verzi či s obvodovými kanálky. Hydraulická sklíčidla jsou výhodná pro všechny rotační nástroje Seco. Držáky jsou k dispozici se všemi běžnými typy upínacích rozhraní na vřetenech obráběcích strojů, včetně HSK, DIN, BT, BT T/F, CAT, CAT

T/F a válcových přímých stopek. Metrické stopky nástrojů se upínají přímo do dutiny sklíčidla a palcové stopky pomocí redukčních pouzder.

Další informace o funkcích a specifikacích hydraulických sklíčidel a redukčních pouzder Seco vám poskytne místní obchodní zástupce, případně je naleznete na webových stránkách https://www.secotools.com/article/m_7244

https://www.secotools.com/article/123353



Hydraulická sklíčidla a redukční pouzdra vyřeší starosti s upínáním nástrojů
Seco Hydraulic Chucks

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP