www.modernitovarna.com
Dormer Pramet

Proč monolitní karbidové vrtáky nabízejí vyšší a spolehlivější výkon?

Společnost Dormer Pramet uvedla nedávno na trh generaci víceúčelových monolitních karbidových vrtáků s jedinečnými schopnostmi, které pozvedly ekonomické vrtání otvorů na ještě vyšší úroveň.



Kvalita a spolehlivost
Jedinečnost Dormer vrtáků řady Force X a Force M společnosti Dormer Pramet spočívá v unikátní konstrukci drážky s plynulým ztenčeným jádrem a válcovou stopkou, která umožňuje lepší odvod třísek a snadnější přebroušení. Díky důsledné přípravě hran, silné konstrukci vnějšího rohu, a dokonce i predikci poškození zlepšují tyto vrtáky kvalitu otvoru a zajišťují spolehlivý pracovní proces.

Tyto moderní vrtáky mají mikrozrnný karbidový substrát a povlak TiAlN. Je tím zajištěna vysoká odolnost proti opotřebení a prodloužena životnost nástroje, a proto jsou tyto vrtáky vhodné pro širokou škálu strojů a materiálů, jako je korozivzdorná ocel, legovaná ocel nebo litina.

Dormer R100/R120 jsou základní samostředicí vrtáky ze slinutého karbidu s lesklým povrchem s vrcholovým úhlem 120° pro všeobecné strojírenské aplikace. Nejtypičtějším průmyslovým odvětvím pro tuto řadu je všeobecné strojírenství, kde tyto vrtáky splňují požadavky různých aplikací a materiálů, od CNC strojů po stojanové vrtačky a ruční aplikace pro měkčí materiály.

Čím jsou vrtáky Force X, Force M a R100/R120 jedinečné?
Toma Berrill, terénní manažer UK, vysvětluje jejich hlavní výhody. Říká: „R100 a R120 jsou ideální pro uživatele, kteří díky použití HSS hledají vyšší výkon, ale nemají potřebný rozpočet na to, aby si vybrali prémiový vysoce výkonný vrták. Řada Force X nabízí dokonalou kombinaci výkonu a funkčnosti, neboť se jedná o vrták pro průchozí otvory, který je vhodný pro subdodavatelské strojírenské provozy všeobecného strojírenství.“

Luiz Junior, vedoucí výzkumu a vývoje pro monolitní nástroje, k tomu dodává: „Vrtáky R100/R120 jsou jako naše „vozidlo 4x4“. Ať už tento monolitní karbidový nástroj použijete jakkoli, budete mít všestrannost konvenčního HSS vrtáku se zvýšeným výkonem. Pokud ve svém životě chcete rychlost a přesnost, pak je vaším řešením řada Force. Podobně jako je tomu u závodních aut, jsou i tyto nástroje konstruovány tak, aby vaše zdroje vytěžily na maximum a pomohly vám tak zkrátit dobu cyklu a zvýšit produktivitu.“

Vynikající technické parametry
Všeobecné strojírenství pokrývá široké spektrum obráběcích aplikací. Zákazníci často tíhnou k standardním nástrojům s vysokou flexibilitou a univerzálností, které jsou vhodné pro různé materiály. Očekávají vysoce spolehlivé, rychlé a dostupné řešení. Vrtáky Force X a Force M tato kritéria splňují.

Mezi zákazníky obvykle patří subdodavatelé druhého a třetího stupně s rozmanitými možnostmi CNC obrábění. Mnohé z těchto společností se zabývají různorodými komponentami pro konstrukční, strojírenské a stavební odvětví.

Vrtáky R100/R120 používají nejčastěji zákazníci v oblasti údržby, oprav a renovací (MRO), což představuje enormní množství různých aplikací v rámci celého strojírenského odvětví. Důležitou součástí MRO je udržování zařízení, montážní linky nebo stroje v provozuschopném stavu v odvětvích jako je letectví, automobilový průmysl, energetika, potravinářství a stavebnictví.

Aplikace MRO zahrnují výrobu otvorů, závitování, frézování, vystružování, zahlubování a odstraňování otřepů. Produkty R100/R120 představují spolehlivé a optimální řešení.

David Risk, produktový manažer, dodává: „R100/R120 jsou základní univerzální monolitní karbidové vrtáky, které nabízejí vynikající životnost nástroje a trvale spolehlivý výkon. Používají se u stolních vrtaček i v CNC strojích zejména ve všeobecném strojírenství a údržbě a jsou logickou volbou pro malosériovou výrobu ve všech průmyslových odvětvích.

„Na druhou stranu řady Force X a Force M jsou vysoce výkonné povlakované monolitní karbidové vrtáky s vnitřním chlazením nebo bez něj, které nabízejí velmi krátké doby cyklů. Jsou dokonalou volbou pro velkosériovou, velkoobjemovou výrobu v CNC aplikacích a používají se hlavně v odvětvích všeobecného strojírenství, montáží koster letadel a v oblasti forem a zápustek.“

Více informací o vrtácích Force X, Force M a R100/120 nebo o společnosti Dormer Pramet je k dispozici na www.dormerpramet.com/solid-carbide-drills, kde naleznete vše potřebné.


Proč monolitní karbidové vrtáky nabízejí vyšší a spolehlivější výkon?
Force X


 

Proč monolitní karbidové vrtáky nabízejí vyšší a spolehlivější výkon?
Solid Carbide

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP