www.modernitovarna.com
Axalta Coating Systems GmbH

Společnost Axalta představuje na veletrhu Batimat ve Francii nejnovější kolekci práškových barev ICONICA

Axalta, přední dodavatel nátěrových hmot pro architekturu i interiérový design, představí na letošním veletrhu Batimat v Paříži (3.–6. října) v exkluzivní světové premiéře svou nejnovější kolekci práškových barev Alesta® SD ICONICA. Kolekce bude poté postupně uváděna na světový trh.

Společnost Axalta představuje na veletrhu Batimat ve Francii nejnovější kolekci práškových barev ICONICA

• Kolekce ICONICA zahrnuje barvy a tóny, které vyjadřují změny našeho světa
• Nejnovější kolekce ICONICA se zaměřuje na výjimečné technické i estetické vlastnosti produktů s obnoveným důrazem na udržitelnost

Nejnovější edice barev je odrazem toho, jak se náš svět od vydání původní kolekce ICONICA v roce 2017 změnil. V tomto období došlo k výrazného posunu ve výběru klíčových oblastí, s velkým vývojem ve výkonnostních standardech a trendech v barvách a povrchových úpravách, a to se zvýšeným zaměřením na životní prostředí. Kolekce ICONICA tento vývoj zachytila a reaguje na nové požadavky trhu.

Ústředním pilířem nové kolekce ICONICA, která standardně zahrnuje produkty řady Arosta SD společnosti Axalta pro trvalou povrchovou ochranu, je vynikající výkonnost. Nabídka je založena na mimořádně odolných nátěrových hmotách obsahujících polyesterovou pryskyřici, které vyhovují estetickým požadavkům a současně mají vynikající odolnost proti poškrábání i v nejnáročnějších prostředích a jsou v souladu s mezinárodními standardy, jako Qualicoat Class 2 a AAMA2604. Záruka až 25 let vyjadřuje velkou důvěru v kvalitu produktu.

Kolekce ICONICA byla vyvinuta s klíčovým zaměřením na životní prostředí jako součást širšího závazku společnosti Axalta k dodávání udržitelně vyráběných produktů. Práškové barvy řady Alesta® SD neobsahují rozpouštědla ani VOC a ve srovnání s nátěrovými hmotami na bázi rozpouštědel produkují výrazně méně nebezpečných odpadů, což z nich činí nejšetrnější nátěrové hmoty na trhu. Vynikající environmentální parametry těchto barev prodlužují životnost substrátů a umožňují tak udržitelnější využití materiálů. Tyto povlaky také přinášejí kredity LEED v každém projektu, v němž jsou použity, a podporují certifikaci EPD.

Kolekce ICONICA identifikuje paletu 40 klíčových povrchových úprav, které zachycují podstatu naší doby. Ty jsou podpořeny výzkumem provedeným týmem expertů na barvy společnosti Axalta a jejím hlubokým pochopením globální krajiny s urbanizovaným prostředím. Tato zjištění dávají architektům a designérům jasná a snadno proveditelná doporučení, která pomáhají formovat návrhy, jež mohou odolat zkoušce času.

Příchod 14 nových barev s novými doplňky kolekce, jako jsou Grained Stone, Russet Scarabea nebo Lunar Chrome, odráží stupeň změn, které jsme viděli v posledních pěti letech, po významných událostech, jako jsou klimatická krize a pandemie. Pro ilustraci této metamorfózy byly barvy seskupeny podle čtyř klíčových témat ztělesňujících měnící se tvář moderní existence: přírodní řemesla, útulný přístřešek, nový minimalismus a nebeský prostor.

Olaf Conreur, Global Business Strategy Director ve firmě Axalta, řekl: „Jsme hrdí na to, že jsme představili nejnovější kolekci ICONICA, která se zabývá měnícími se požadavky globální komunity na technické parametry a udržitelnost v architektuře a designu. Tato nejnovější kolekce trendů zdůrazňuje náš závazek podporovat architekty a designéry po celém světě pomocí odborných poznatků a doporučení, které usnadní lepší a udržitelnější návrhy. ICONICA umožňuje zákazníkům proměnit jejich projekt v umělecké dílo a zároveň maximálně využít výhod technologie povlakování, která zajišťuje vynikající technické parametry. Neustále zkoumáme způsoby, jak účelně inovovat, a vše, co děláme, je motivováno zájmem o planetu a její zdroje.“

Sally Putová, Global ColourDesign and Communications Manager, dodala: „Je těžké pochopit rychlost, jakou se věci mění, a proto se díváme na širší společenské a environmentální trendy utvářející design a architekturu z ptačí perspektivy. Pochopení hnací síly, která stojí za barevnými trendy, je klíčem k lepším volbám, pokud jde o design. Chápeme, že barevné trendy se vyvíjejí v souladu se změnami v naší společnosti a naše nová kolekce to zdůrazňuje.“

KONEC

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP