www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Naučte zařízení s rozhraním M-Bus komunikovat prostřednictvím Modbus-TCP

Nová komunikační brána od společnosti HMS Industrial Networks umožňuje, aby naměřené údaje ze zařízení s rozhraním M-Bus mohly být monitorovány i ze sítě Modbus-TCP.

Naučte zařízení s rozhraním M-Bus komunikovat prostřednictvím Modbus-TCP
M-Bus (Meter-Bus) je široce rozšířený komunikační standard pro měřicí zařízení. Převážně se používá v budovách, např. pro elektroměry, plynoměry, vodoměry a další měřiče spotřeby. Jestliže se naměřené údaje mohou přenášet do PLC nebo do systému SCADA, uživatelé získají celkový přehled o spotřebě energie, včetně parametrů, které dříve musely být kontrolovány odděleně.

Jako komunikační brána pracuje
Komunikační brána Anybus M-Bus – Modbus TCP dekóduje telegramy M-Bus a zavede naměřené hodnoty do registrů Modbus. Namapování hodnot do registrů a konfigurace se provádějí konfiguračním nástrojem využívajícím webové služby, který umožňuje uživateli nastavit parametry brány bez programování. K jedné bráně je možné připojit až dvacet řízených jednotek (slave) s rozhraním M-Bus, a umožnit jim tak komunikovat v síti Modbus TCP.

Připojení k jiným komunikačním sítím prostřednictvím bran Anybus X-Gateway
Řešení je možné rozšířit tak, že se k bráně s rozhraním M-Bus připojí ještě brána s rozhraním Modbus-TCP. Tak je možné zařízení s rozhraním M-Bus připojit k většině průmyslových sítí. K dispozici jsou verze pro CANopen, CC-Link, ControlNet, DeviceNet, EtherCAT, EtherNet/IP, Modbus RTU, Profibus a Profinet.

Umožňuje šetřit energii
„Vidíme, že trh pro toto zařízení je široký,“ říká Niklas Selander, Product Manager společnosti HMS. „Mnoho průmyslových podniků se v současné době pokouší optimalizovat svou spotřebu energie. Jejich výrobní linky jsou často připojené k nějaké průmyslové komunikační síti, ale parametry z technických zařízení budovy, jako jsou spotřeba elektřiny, vody, plynu atd., jsou obvykle monitorovány odděleným systémem založeným na sběrnici M-Bus. Naše nové řešení umožňuje vlastníkům závodů analyzovat a optimalizovat jejich spotřebu energií z PLC v sítí Modbus-TCP nebo jiné průmyslové síti.“

http://tekinfo.link/rf65ddd836

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP