www.modernitovarna.com
SCHUNK News

CHAPADLO, KTERÉ DOKÁŽE VÍCE OD SPOLEČNOSTI SCHUNK

V podobě chapadla PGL-plus-P zavádí společnost SCHUNK flexibilního a robustního siláka, který vyniká především svoji zvýšenou bezpečností. Pneumatické chapadlo je první na světě s bezpečným a certifikovaným udržováním uchopovací síly.

CHAPADLO, KTERÉ DOKÁŽE VÍCE OD SPOLEČNOSTI SCHUNK

Ti, kteří hledají vysoce výkonné, ale všestranné chapadlo, budou nadšeni z nového PGL-plus-P. Pneumatické univerzální chapadlo je dostupné v pěti velikostech a nabízí unikátní výkonnostní balíček zdvihu, síly a konektivity, takže se dokonale hodí pro manipulační úkoly, kde je vyžadována flexibilita. Díky dlouhému zdvihu čelistí 10 až 25 mm na prst zvládnou uživatelé širokou škálu dílů pouze s jedním chapadlem. To šetří investiční náklady a je obzvláště zajímavé pro malé velikosti šarží a vysokou variabilitu dílů, jako například při nakládání a montáži strojů. Nové chapadlo má uchopovací sílu 220 N při velikosti 10 a až 1300 N při velikosti 25. Kromě svého plochého provedení a osvědčeného a robustního vícezubého vedení také standardně boduje svým těsněním podle třídy IP 64, což znamená, že svou práci může bez problémů provádět i ve špinavém prostředí. V kombinaci s integrovaným připojením stlačeného vzduchu lze třídu ochrany zvýšit na IP 67. Díky standardnímu mazání, které je v souladu s H1, lze chapadlo použít také pro lékařské a farmaceutické aplikace nebo v potravinářském průmyslu.

Bezpečnost při plánování zařízení
Se produktem PGL-plus-P sleduje společnost SCHUNK jasný cíl: Větší bezpečnost při používání a současné poskytování širší škály aplikací. K tomu účelu nabízí společnost SCHUNK pneumatické chapadlo jako první na světě s bezpečným a certifikovaným udržováním uchopovací síly GripGuard. Tím se snižuje riziko poranění obsluhy například při odebírání dílů na minimum, protože nekontrolované pohyby čelistí v případě náhlého poklesu tlaku jsou od samého počátku eliminovány. V případě výpadku nebo nouzového zastavení se také žádné obrobky neztratí. V případě ztráty tlaku je spolehlivě udržováno nejméně 80 % jmenovité uchopovací síly. To šetří čas a náklady, pokud jde o CE prohlášení o shodě podle směrnice o strojních zařízeních a analýzy rizik celého systému. Kromě nové technologie GripGuard je PGL-plus-P k dispozici také na vyžádání s konvenčním udržováním uchopovací síly pomocí tlakových pružin.

Senzorika s maximální přesností
Dalším highlightem je již integrovaný systém senzorů IOL. Zvyšuje také výkon chapadla a usnadňuje pořizování, uvádění do provozu a opravy tím, že eliminuje potřebu externích senzorů. Lze jej použít k monitorování polohy prstů v celém rozsahu zdvihu. Dokáže také s vysokou přesností rozlišovat obrobky. Důležitý aspekt pro manipulaci s rozsáhlejším sortimentem dílů. Uživatelé mohou přepínat mezi režimy IO-Link a SIO. Díky režimům „Režim bodu uchopení“ a „Režim rozsahu uchopení“ nabízí společnost SCHUNK také dva senzorové profily pro snadné programování pozic nebo oblastí obrobku. Program pro PGL-plus-P je univerzální a kombinovatelný. To znamená, že chapadlo lze individuálně přizpůsobit téměř jakékoli aplikaci – například s konvenčními senzory namísto nového systému senzorů IOL, jako přesnou variantu, nebo jako vysokoteplotní variantu pro použití při teplotě do 130 °C.

www.schunk.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP