www.modernitovarna.com
NSK

Servisní roboty NSK podporují zdravotní péči v první linii

Společnost NSK spolupracuje na vývoji nových servisních robotů, včetně robotických zařízení pro přesun pacientů ve zdravotnických zařízeních. V říjnu 2021 se společnost připojila k japonské vládní iniciativě, jejímž cílem je implementace robotické techniky v nemocnicích, která by pomohla zabránit šíření covidu-19. NSK nyní pracuje na dalším rozvoji robotické techniky prostřednictvím dialogu s lékařským personálem v přední linii.

V současné době jsou po celém světě vyvíjeny nové roboty, aby pomáhaly lidem řešit různé společenské problémy. V rámci tohoto úsilí chce NSK vytvořit roboty pro použití v prostředích, kde se pohybuje mnoho lidí, včetně zdravotnických zařízení a nemocnic. Výrobky NSK zajišťující plynulý pohyb při malé hlučnosti jsou pro roboty v tomto oboru ideální.

Mezi kandidáty na vývoj v počáteční fázi projektu byl autonomní mobilní robot. Po pozorování vnitřního fungování nemocnice s úzkými chodbami a vysokým počtem pěších přesunů však společnost NSK dospěla k závěru, že užitečnějším příspěvkem k efektivitě pracoviště by byl motorizovaný asistenční robot, který by pomáhal personálu při převozu pacientů.

Společnost NSK chtěla, aby navrhovaný robot snížil fyzickou zátěž zdravotnického personálu a usnadnil reformu pracovního stylu ve zdravotnictví. Na základě tohoto přístupu postavila prototyp robotu, který zaměstnancům pomáhá přesouvat těžké předměty, jako jsou nosítka a vozíky v nemocnicích. V rámci japonské vládní iniciativy společnost NSK v současné době demonstruje použití svého motorizovaného asistenčního robotu ve velké nemocnici. Konečným cílem je jeho přijetí pro každodenní použití ve zdravotnictví.

NSK se při vývoji asistenčního robotu zaměřuje na základní problémy uživatelů a zavádí ověřování nápadů v krátkých cyklech. Například namísto toho, aby trávila tři roky vývojem robotu jako celku, hledá každé tři měsíce zpětnou vazbu od zákazníků a během vývojového procesu postupně implementuje navrhovaná vylepšení.

Robot vyvinutý společností NSK používá pohon, který usnadňuje plynulé spouštění a zrychlení, jakož i zpomalení a ostré zatáčení. Společnost NSK chce nakonec vytvořit v praxi použitelný robot, který vyhovuje požadavkům uživatelů a využívá její know-how k pomoci lidem pracujícím v přední linii zdravotní péče. Inovativní projekty tohoto typu podporují étos firmy lépe uspokojovat potřeby celé společnosti a zároveň vytvářejí příležitosti pro nový růst podnikání.

1) Účastníci demonstračního projektu ve velké nemocnici v Japonsku


Servisní roboty NSK podporují zdravotní péči v první linii

2) Prototyp motorizovaného asistenčního robotu NSK instalovaný na základně nosítek


Servisní roboty NSK podporují zdravotní péči v první linii

 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP