www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Společnost HMS dodala firmě Bosch Rexroth už 3 000 000 modulů Anybus

Společnost HMS Industrial Networks dodala firmě Bosch Rexroth už tři milióny modulů Anybus. Bosch Rexroth používá moduly Anybus převážně pro připojení řídicích systémů svářecích a šroubovacích strojů k jiným řídicím systémům používaným v průmyslové automatizaci.

Společnost HMS dodala firmě Bosch Rexroth už 3 000 000 modulů Anybus
Vestavné moduly Anybus jsou výměnné komunikační moduly pro různé provozní sběrnice a sítě průmyslového Ethernetu. Moduly nabízejí možnost připojení do různých sítí podle nejběžnějších a nejdůležitějších komunikačních standardů.

Dlouhodobá spolupráce mezi společnostmi Bosch Rexroth a HMS
Společnosti Bosch Rexroth a HMS úspěšně spolupracují už více než deset let. Harald Lukosz, ředitel úseku engineeringu šroubovacích a svařovacích strojů společnosti Bosch Rexroth vysvětluje, proč se rozhodli pro Anybus: „Pro moduly Anybus jsme se rozhodli ze dvou důvodů: zaprvé jsou velmi kompaktní a lze je snadno integrovat, a zadruhé pro techniku, která je uvnitř.“

Staffan Dahlström, výkonný ředitel HMS Industrial Networks dodává: „Komunikační moduly Anybus podporují všechny významné provozní sběrnice a standardy průmyslového Ethernetu, které Bosch Rexroth využívá ve svých šroubovacích a svařovacích strojích, a umožňuje jim připojení k různým řídicím systémům používaným v průmyslové automatizaci.“

Kompaktní a energeticky efektivní
Bosch Rexroth používá komunikační moduly Anybus CompactCom s malou spotřebou, kompaktním tvarem a malými rozměry (52 52 mm). Komunikační moduly umožňují realizovat velmi spolehlivé multisíťové spojení v rámci nejvýznamnějších komunikačních standardů, které se na trhu vyskytují. Vzhledem ke standardizovaným hardwarovým i softwarovým rozhraním lze moduly snadno zaměňovat jeden za druhý. Jinými slovy, jednoduchou výměnou modulů se můžete připojit k jakékoliv komunikační síti.

Historie modulů Anybus
První Anybus byl vyvinut v roce 1994. Převratná inovace koncepce modulů Anybus umožňuje uživatelům přístup do téměř jakékoliv průmyslové komunikační sítě, jejichž počet i v současné době stále roste. V provozu se v tuto chvíli používají přibližně tři milióny modulů Anybus. Vzhledem k možnosti multisíťového provozu má koncepce Anybus pro své uživatele vždy významné přednosti.

„První milion modulů Anybus jsme dodávali více než deset let,“ říká Staffan Dahlström. „Ovšem druhý milión jsme dodali za pět let a na třetí milión nám stačily jen dva roky. Vzhledem k tomu pravděpodobně nebudeme dlouho čekat na pátý milión modulů Anybus,“ dodává.

Obrázek:Staffan Dahlström (vlevo), výkonný ředitel HMS Industrial Networks AB, předává modul Anybus s pořadovým číslem 3 000 000 Haraldu Lukoszovi (vpravo), vedoucímu oddělení engineeringu šroubovacích a svařov

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP