www.modernitovarna.com
NSK

Společnost STADLER Rail si pro monitorování stavu strojů vybrala systém od společnosti B&K Vibro, dceřiné firmy NSK

Firma Brüel & Kjær Vibro (B&K Vibro), součást skupiny NSK, podepsala dlouhodobou smlouvu se společností Stadler Rail o instalaci svého nejmodernějšího systému monitorování stavu strojů CMS (Condition Monitoring System) VCM-3 na 606 železničních vozů pro berlínské metro (U-Bahn). Systém VCM-3 CMS bude sloužit k optimalizaci plánů údržby, udržení vysoké provozuschopnosti a snižování provozních nákladů.

Tento projekt sledování stavu strojů v hodnotě několika milionů eur je nedílnou součástí nedávné zakázky na dodávku až 1 500 nových železničních vozů pro berlínské metro, kterou získala švýcarská firma Stadler. Rámcová dohoda má hodnotu téměř 3 miliard EUR, což z ní činí jednu z největších zakázek na dodávky zařízení, které kdy byly v Evropě zadány.

Ucelené řešení CMS od společnosti B&K Vibro zahrnuje snímače vibrací, zařízení edge (palubní diagnostiku) a diagnostické a analytické služby. Neustále sleduje ložiska náprav a jiných rotujících částí, aby zajistilo maximální spolehlivost.

Vzhledem k velkým požadavkům na spolehlivost v odvětví veřejné dopravy se její provozovatelé v současné době silně zaměřují na zkracování prostojů a snižování provozních nákladů. Přijetí řešení CMS umožňuje implementovat strategii prediktivní údržby nové generace, která nejen pomáhá optimalizovat plány údržby, ale také zvyšuje provozní spolehlivost a provozuschopnost v kombinaci se zeštíhlením provozních aktivit.

Společnost B&k Vibro, která zajišťuje vysokou spolehlivost rotujících částí strojů prostřednictvím inteligentních řešení monitorování jejich stavu, je v této oblasti již několik desetiletí světovým průkopníkem. Společnost NSK získala společnost B&K Vibro akvizicí v březnu 2021, aby dále posílila svou schopnost uspokojit poptávku po pokročilé automatizaci, inteligentních technologiích a opatřeních pro snižování dopadů provozu strojů na životní prostředí. Tento krok slouží také k celosvětovému urychlení rozvoje podnikání společnosti NSK v oblasti systémů CMS.

Kompletní nabídka produktů a služeb společnosti B&K Vibro zahrnuje snímače vibrací (zrychlení, rychlosti, posunutí), monitory vibrací, software a integrované systémy pro on-line monitorování provozu rotujících součástí v celém závodu. Tato technika umožňuje bezpečný a spolehlivý provoz dopravních prostředků bez řidiče stejně jako provoz v továrnách, petrochemických zařízeních, elektrárnách a větrných farmách po celém světě, kde je součástí inovativních strategií údržby.

-Celkem 606 železničních vozů pro berlínské metro (U-Bahn) využije systém monitorování stavu zařízení (CMS) VCM-3 od společnosti B&K Vibro / Photo: BVG Berliner Verkehrsbetriebe


Společnost STADLER Rail si pro monitorování stavu strojů vybrala systém od společnosti B&K Vibro, dceřiné firmy NSK

 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP