www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Nová komunikační brána Anybus umožňuje zařízením s rozhraním Modbus komunikovat v síti BACnet

Nová komunikační brána Anybus BACnet – Modbus umožňuje připojit zařízení s rozhraním Modbus ke komunikační síti BACnet. Komunikační brána se stará o převod mezi protokoly Modbus (RTU, ASCII a TCP) a BACnet/IP a způsobuje, že každé připojené zařízení s rozhraním Modbus dokáže komunikovat i v síti BACnet.

Nová komunikační brána Anybus umožňuje zařízením s rozhraním Modbus komunikovat v síti BACnet
S tím, jak roste počet instalací komunikační sítě BACnet v řídicích systémech technických zařízení budov a infrastruktury, roste i poptávka po integraci zařízení s rozhraním Modbus do komunikačních sítí BACnet. Proto společnost HMS nyní uvádí na trh komunikační bránu Anybus BACnet – Modbus. Tato komunikační brána funguje jako překladatel mezi dvěma sítěmi a umožňuje zařízením, která komunikují protokoly Modbus RTU, ASCII a TCP, aby se přihlásila do sítě BACnet/IP jako individuální zařízení kompatibilní s touto sítí. To umožňuje ze sítě BACnet dohlížet na zařízení s rozhraním Modbus, jako jsou pohony, řídicí jednotky HVAC a měřiče v domovní instalaci, a ovládat je.

Zjednodušení integrace systému BACnet
„Komunikační brána Anybus BACnet – Modbus dává integrátorům systémů a vlastníkům budov více flexibility tím, že jim umožňuje použít zařízení s rozhraním Modbus i v projektech s komunikační sítí BACnet,“ říká Markus Bladh, Product Manager společnosti HMS. „Komunikační brána je také užitečná pro konstruktéry strojů a zařízení, kteří chtějí svoje produkty nabízet i v tržním segmentu technických zařízení budov. Vidíme, že na trhu obecně roste poptávka po možnosti připojit zařízení s rozhraním Modbus do sítí BACnet, a naše nová komunikační brána tak doplní nabídku kombinací více než 300 typů komunikačních bran Anybus pro průmyslové sběrnice a průmyslový Ethernet, které jsou v současné době dostupné na trhu.“

Jak komunikační brána funguje
Komunikační brána má dva porty pro připojení k sériovému Modbusu (RTU nebo ASCII) a pro Ethernet (BAC net/IP a Modbus TCP). Po připojení mohou uživatelé zdarma využívat knihovnu profilů běžných zařízení s rozhraním Modbus, které jim umožní rychle vytvořit propojení obou sítí. Společnost HMS dále poskytuje nástroj s návodem, jak vytvořit profily zařízení s rozhraním Modbus, která nejsou součástí standardní knihovny. Součástí je také webové rozhraní, jehož prostřednictvím lze zařízení spravovat a řešit případné problémy.

Nová komunikační brána je dostupná od 1. října 2014.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP