www.modernitovarna.com
Steute

Dohled nad kohouty a klapkami

Snímače polohy s analogovým výstupem do extrémních podmínek

Dohled nad kohouty a klapkami
Snímek výrobku: HS 98

Otevřeno nebo zavřeno? Snímače polohy sledují pozici kohoutů nebo klapek, ale také ujišťují o přítomnosti nástroje nebo polotovaru upnutého ve stroji. Tyto univerzální snímače mohou být použity i v extrémních podmínkách.

Společnost steute vyvinula novou variantu snímačů polohy pro extrémní podmínky, které nemají jen obvyklé výstupy on-off, ale generují také analogový signál, jenž poskytuje údaj o přesné poloze akčního členu nebo pístu. Pozice je měřena vestavěnou Hallovou sondou, která, podle provedení, generuje výstupní signál 0 až 20 mA, 4 až 20 mA nebo 0 až 10 V.

Nové snímače patří do typové řady osvědčených snímačů polohy 98, které se vyznačují, mimo jiné vlastnosti, robustním krytem odolným proti slané vodě, velkým stupněm krytí a standardizovanými rozměry podle normy EN 50041. Různé akční prvky snímačů mohou být posunuty o 4 x 90°, což umožňuje univerzální vestavbu analogového snímače polohy do okolní konstrukce. Snímače lze ve výrobním závodě individuálně nastavit podle přání zákazníka, a tak je perfektně přizpůsobit každé úloze, která připadá v úvahu.

Jedním z prvních příkladů použití snímačů HS 98 je sledování polohy kohoutů a uzavíracích klapek v nákladních a výletních lodích. Dodavatel lodního vybavení hledal univerzální snímač, který by dokázal nejen sledovat, zda jsou kohouty a klapky ventilačního systému umístěné v nepříznivých podmínkách otevřeny nebo uzavřeny, ale uměl indikovat také jejich přesnou polohu. Tento problém vyřešily naše nové snímače polohy, které jsou vhodné i pro množství jiných úloh v provozu, např. v oblasti stavby strojů. Další oblasti použití otevře verze určená do prostředí s nebezpečím výbuchu (Ex), která se právě vyvíjí.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP