www.modernitovarna.com
Kennametal

Kennametal uvádí systém FIX8 pro těžké soustružení s břitovými destičkami s osmi řeznými hranami

Nový systém přináší nejvyšší úběry kovových materiálů v soustružnických operacích při nejnižší ceně na řeznou hranu.


Společnost Kennametal představila systém FIX8™ pro těžké soustružení, který přináší maximální úběry při obrábění ocelí, nerezových ocelí a litin. Díky osmi řezným hranám na břitovou destičku zvyšuje soustružnický systém FIX8 produktivitu jakékoliv operace těžkého soustružení, přičemž poskytuje nejnižší náklady na řeznou hranu a současně snižuje řezné síly až o 15 procent.



Kennametal uvádí systém FIX8™ pro těžké soustružení s břitovými destičkami s osmi řeznými hranami

Systém FIX8 využívá břitové destičky s osmi řeznými hranami, které přinášejí nejnižší náklady na řeznou hranu. Tangenciální konstrukce dovoluje mnohem větší zatížení než tradiční uspořádání.

„Systém FIX8 je navržen tak, aby pokryl široký rozsah aplikací včetně soustružení podélného i příčného, s vysokou kvalitou povrchu, nebo s přerušovanými a silně přerušovanými řezy. FIX8 zvládá všechno od středních hloubek řezu po hrubování v ocelích, litinách i v náročných materiálech, jako jsou nerezové oceli. S FIX8 jsou možné dokonce extrémní posuvy až do 1,4 mm (0,055") a hloubky řezu až do 12 mm (0,472"),“ říká Matthew Fuerst, produktový manažer Kennametalu.

Tangenciální konstrukce FIX8 se vyznačuje tuhým upínacím systémem, který bezpečně vtahuje destičku do kapsového sedla a nabízí tak vynikající stabilitu, která destičce umožňuje odolávat vysokým řezným silám a vibracím a dosáhnout tak optimální výkon. Pod destičkou se navíc nachází vyměnitelná karbidová podložka, která chrání kapsu proti deformaci a poškození.

Držák FIX8 je vybaven přesnou technologií 3D chlazení, která dodává dostatečné množství chladiva přesně tam, kde je potřeba. Tři chladicí trysky jsou směrovány na čelo nástroje a regulují teplotu a odvod třísky a podporují tvorbu třísky. Otvory výstupu chladiva ve dvou dalších místech jsou směrovány na hřbet břitové destičky, kde regulují teplo v oblasti řezu a prodlužují životnost nástroje.



Kennametal uvádí systém FIX8™ pro těžké soustružení s břitovými destičkami s osmi řeznými hranami

Držák FIX8 je vybaven přesnou technologií 3D chlazení. Dodává dostatečné množství chladiva přesně tam, kde je to potřeba.

FIX8 poskytuje vynikající kontrolu tvorby třísek pro jakoukoliv aplikaci těžkého soustružení a přináší zvýšenou životnost nástroje. Konstrukce destičky snižuje řezné síly a spotřebu energie, což ji činí ideální i pro soustruhy s nižšími výkony.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP