www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

HMS Networks získává většinu ve firmě Owasys Advanced Wireless Devices

HMS Industrial Networks AB, stoprocentní dceřiná společnost firmy HMS Networks AB (publ), získala 1. července 2021 60% všech akcií španělské společnosti Owasys Advanced Wireless Devices S.L. Společnost Owasys se sídlem v Bilbau a s 20 zaměstnanci se zabývá bezdrátovou komunikací a navrhuje a vyrábí produkty pro užitková vozidla a průmyslové stroje.

Společnost Owasys nabízí bezdrátové vestavné komunikační platformy, které umožňují vzdálené monitorování a ovládání široké škály mobilních strojů. Sortiment zahrnuje klíčové produkty, jako jsou owa4x, což je brána IoT pro zpracování a přenos dat z kabelových a bezdrátových snímačů, zařízení a periferií do cloudu, a owa450, což je platforma IoT pro přenos dat řízení a dohledu z vozidel a průmyslových mobilních strojů pro jednotky edge.

Mezi zásadní přínosy řešení od společnosti Owasys patří zmenšení četnosti prostojů vozového parku a zkrácení jejich délky a údržba založená na datech, která umožňuje optimalizovat plány servisu.

„Owasys umožňuje společnosti HMS vstoupit na trh mobilních strojů a užitkových vozidel, což je zajímavá součást naší strategicky důležité oblasti Information Centric. S Owasys posilujeme naši pozici v oblasti vzdáleného přístupu a datových řešení nad rámec naší současné klíčové oblasti, jíž je průmyslová automatizace,“ říká Staffan Dahlström, generální ředitel HMS Networks, a pokračuje: „Owasys má široký sortiment techniky a pro společnost své velikosti impozantní zákaznickou základnu. HMS jí poskytne dobré východisko pro budoucí vývoj.“

„Jsme velmi rádi, že můžeme společně s HMS pokračovat v rozvoji naší pozice na trhu. Vidíme dobré příležitosti pro technickou spolupráci a mezinárodní přítomnost HMS bude pro naši společnost Owasys velmi užitečná při naší další expanzi,“ říká Javier Gurtubay, generální ředitel společnosti Owasys.

Šedesátiprocentní podíl ve společnosti Owasys získala firma HMS od stávajícího manažerského týmu, kterému zůstává ve vlastnictví 40 % akcií a bude i nadále řídit podnikání. Owasys očekává v roce 2021 čistý prodej ve výši 5,5 milionu eur a EBIT 1,4 milionu eur.

Akvizice bude mít do budoucna jen omezený dopad na poměrný výnos akcií HMS.



HMS Networks získává většinu ve firmě Owasys Advanced Wireless Devices

Zástupci HMS a Owasys v Bilbau. Zleva: Javier Gurtubay Francia, generální ředitel, Owasys, Damaso Orbe Larrondo, manažer prodeje, Owasys, manažer M&A Oscar Cedergren, HMS, Joakim Nideborn, finanční ředitel, HMS, Miguel López López, manažer výzkumu a vývoje, Owasys, Juan Carlos Cabado Ramos, manažer sourcingu, Owasys.



 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP