www.modernitovarna.com
SCHUNK News

AUTOMATIZACE S NADŠENÍM: JEDNODUŠE ZAČNĚTE

Na letošním veletrhu Automatica, který se bude konat v novém čistě digitálním formátu „automatica sprint“od 22. června do 24. června 2021 představí společnost SCHUNK všestrannou nabídku komponentů automatizace pro náročné aplikace. Program zahrnuje vylepšené moduly pro snadný vstup do robotické automatizace, hlavní body pro nové, rostoucí trhy a tři živé přenosy na témata, jako je robotické odebírání materiálu, e-mobilita a věda o živé přírodě. Zainteresované strany mohou požádat o bezplatné vstupní kódy.

AUTOMATIZACE S NADŠENÍM: JEDNODUŠE ZAČNĚTE

„Automatizace si razí cestu do stále více oblastí a vstup do automatizace by měl být co nejsnadnější,“
zdůrazňuje Johannes Ketterer, výkonný viceprezident společnosti Gripping Systems. Například s novými nástroji pro robotické odebírání materiálu vstupuje SCHUNK do nové oblasti automatizovaného odjehlování, leštění a broušení obrobků: tyto pracovní kroky byly dosud většinou prováděny ručně, protože „smyslovou“ a vizuální kontrolu prováděnou lidmi s pomocí automatizovaných nástrojů a robotů bylo možné implementovat pouze s velkými náklady. Ručně provedené procesy jsou však spojeny s vysokou spotřebou času a s riziky pro zaměstnance. Nyní je s pomocí robota a nástrojů SCHUNK možné automatizovat mnoho obráběcích kroků a provádět je rychleji, lépe a nákladově efektivně. Roboty mohou dělat obojí: zakládání a obrábění. Živý přenos působivě demonstruje potenciál automatizace procesů ručního obrábění.


AUTOMATIZACE S NADŠENÍM: JEDNODUŠE ZAČNĚTE
Adhezivní chapadlo ADHESO je založeno na principu adheze a využívá intermolekulárně působící Van der Waalsovy síly pro jemnou manipulaci s různými obrobky.

V dalším živém přenosu diskutuje SCHUNK o „e-mobilitě“ se zaměřením na vývoj elektromobility a elektrických vozidel, která je s velkým nasazením automobilového průmyslu posouvána vpřed. V tomto přímém přenosu je použit příklad inovativní a nedávno oceněné technologie chapadel ADHESO, který ukazuje šetrnou a bezezbytkovou manipulaci s palivovými články a vysoce citlivými fóliemi baterií. Přímo poháněné, vysoce přesné lineární osy SCHUNK a chapadla SCHUNK se navíc používají k přesné vysokorychlostní montáži statorů typu hairpin (vinutí z drátů tvaru U).


AUTOMATIZACE S NADŠENÍM: JEDNODUŠE ZAČNĚTE
Chapadlo MPG-plus s ochranným krytem je vhodné zejména pro manipulaci s obrobky v potravinářském, farmaceutickém a lékařském průmyslu.

Jako zkušený a spolehlivý partner v oboru věd o živé přírodě, který se rychle vyvíjí a neustále produkuje nové výrobní procesy, produkty lékařské techniky a léky, stanovuje SCHUNK také měřítka v automatizaci. Díky své globální distribuční síti a aplikačnímu know-how v téměř každé oblasti vědy o živé přírodě nabízí SCHUNK výrobcům závodů a specialistům na automatizaci přizpůsobená řešení a komplexní produktové portfolio. Portfolio produktů zahrnuje osvědčené chapadlo MPG-plus pro malé součásti, které se široce používá při výrobě komponentů pro lékařství. Je certifikováno pro čisté prostory a standardně je vybaveno mazáním vyhovujícím H1. Verze chapadla s ochranným krytem je vysoce výkonným chapadlem a je vhodná pro aplikace až do třídy ochrany IP 54. Díky inteligentním chapadlům, jako je chapadlo SCHUNK EGI pro malé součásti, dosahují uživatelé v lékařské výrobě a přesné laboratorní manipulaci vysokého stupně flexibility. V živém přenosu se jasně ukáže, že tyto odolné špičkové produkty a jejich rozsáhlé příslušenství a různé možnosti se pevně zavedly v náročných a na varianty bohatých aplikacích pro montáž a manipulaci v oborech lékařské a laboratorní techniky a ve farmacii a kosmetice.


AUTOMATIZACE S NADŠENÍM: JEDNODUŠE ZAČNĚTE
Svou nabídkou portfolia Plug & Work pro koboty od firem Doosan Robotics, Techman Robot a Universal Robots zjednodušuje společnost SCHUNK vstup do světa lehké robotiky.

„Díky našemu komplexnímu aplikačnímu know-how jsme automatizačními partnery na tradičních i na nových trzích,“
poznamenává Johannes Ketterer. „Uživatelé těží z rychlé a snadné implementace automatizační úlohy a z efektivních a ekonomických procesů. Během akce automatica sprint 2021 budete svědky toho, jak úspěšně a plnou silou jsme v posledních měsících posunuli nové technologie a digitalizaci vpřed. “

www.schunk.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP