www.modernitovarna.com
SCHUNK News

PERFEKTNÍ POVRCHOVÁ ÚPRAVA DÍKY AUTOMATICKÉMU OBRÁBĚNÍ POVRCHU

Povrchy se opracovávají broušením a leštěním. U hrubého úběru materiálu jako operace následného zpracování je pro další obrábění nebo jemné obrábění vyžadována citlivost a přesné nastavení k dosažení dokonalé povrchové úpravy obrobku. Zkušení zaměstnanci provádějí tyto úkoly intuitivně, ale ruční obrábění je tvrdá, únavná práce, která je nákladná a nezaručuje trvale uspokojivý konečný výsledek. Moderní robotická automatizační řešení mohou tyto úlohy provádět a zaujmout optimálním výkonem. Výsledek: perfektní povrchy s malou investicí. Společnost SCHUNK, přední společnost v oblasti uchopovacích systémů a upínacích techniky, nabídla nové možnosti automatizace procesů a rozšířila své portfolio o nástroje pro robotické povrchové obrábění.

PERFEKTNÍ POVRCHOVÁ ÚPRAVA DÍKY AUTOMATICKÉMU OBRÁBĚNÍ POVRCHU

Dokonalé povrchy jsou nezbytné v oblasti obrábění dřeva a kovů, ale rovněž v automobilovém a leteckém průmyslu. Ruční leštění, broušení a kartáčování může být vyčerpávající a vyžaduje velké úsilí. Automatizované procesy nabízejí atraktivní řešení těchto snah, protože dosahují dokonalých výsledků pomocí robota, což výrazně snižuje čas a náklady a snižuje riziko úrazu zaměstnanců. Nové jednotky AOV a MFT-R od společnosti SCHUNK usnadňují a zjednodušují přechod na automatické obrábění povrchu. SCHUNK však nabízí ještě více: pokud hodlá zákazník ve své společnosti zavést automatizované procesy, SCHUNK jej podporuje studiemi proveditelnosti a komplexními znalostmi procesů.


PERFEKTNÍ POVRCHOVÁ ÚPRAVA DÍKY AUTOMATICKÉMU OBRÁBĚNÍ POVRCHU
Pneumatický nástroj pro excentrickou brusku AOV je „specialistou“ na broušení a leštění povrchů obrobků. Díky nastavitelné flexibilitě mají za výsledek stálé kontaktní síly a rovnoměrné výsledky obrábění.

Správný nástroj pro jakýkoli účel

Nové obráběcí nástroje SCHUNK jsou speciálně navrženy pro automatizované aplikace a vždy zajišťují dokonale obrobené povrchy. Nástroj pro excentrickou brusku AOV je „specialistou“ na broušení a leštění povrchů obrobků. Pneumatická jednotka je poháněna lopatkovým motorem a dosahuje otáček 10 000 ot/min. Axiální ložisko motoru zajišťuje poddajnost a na povrch obrobku působí stálé kontaktní síly. Lze tak dosáhnout dokonalých výsledků leštění a broušení, i když byly zpočátku povrchy nerovné. Přítlačnou sílu lze ovládat ve dvou směrech pomocí dvou vzduchových přípojek. Jinými slovy, během vysouvání a zasouvání je možné samostatné ovládání, které se může v případě potřeby lišit (rozsah: 6,7 až 67 N.) Tím je zajištěno, že AOV pracuje se stálou přítlačnou silou i v případě závěsných aplikací. Nástroj na excentrickou brusku může být vybaven brusnými kotouči různých průměrů (125 mm, respektive 5“ nebo 150 mm, respektive 6“.) Brusný nástroj může být vybaven odsávacím připojením pro odstraňované materiály, čímž se sníží znečištění robotické buňky, což dále předchází prostojům a vede k úsporám nákladů.


PERFEKTNÍ POVRCHOVÁ ÚPRAVA DÍKY AUTOMATICKÉMU OBRÁBĚNÍ POVRCHU
Flexibilní, robustní a spolehlivý při leštění a kartáčování: Pneumatické lešticí vřeteno MFT-R s radiální kompenzací výrazně zkracuje dobu obrábění a uvedení do provozu.

Uživatelé, kteří vyžadují obzvláště flexibilní a robustní lešticí vřeteno určené k leštění a kartáčování obrobků s axiální poddajností, je MFT-R ideálním řešením. Vřeteno je vybaveno pneumatickým lopatkovým motorem s maximální rychlostí otáčení až 5 600 ot./min., Ale pro dosažení dokonalých výsledků na povrchu lze rychlost otáčení snížit na minimum. Silný motor má velmi krátkou dobu doběhu, a proto zkracuje celou dobu obrábění. Díky kandanovému ložisku jsou kompenzační síla a radiální kompenzace nástroje samostatně nastavitelné. V závislosti na nastavení tlaku lze kompenzaci nastavit od 9 N až 70 N. Uživatel může použít optimální hodnotu pro jakoukoli aplikaci, a proto dosahuje vysoce kvalitních a reprodukovatelných výsledků v jakékoli montážní poloze. Lze kompenzovat jakoukoli toleranci obrobku, což jasně zjednodušuje programování dráhy robota. MFT-R má ale mnoho dalších funkcí, a proto se ukazuje jako uživatelsky přívětivý: díky volitelnému upevnění osy je přechod z kyvadlové na radiální kompenzaci rychlý a snadný. Proto lze různé geometrie obrobku flexibilně obrobit pouze jedním nástrojem – to je ekonomická výhoda a pomáhá snížit investiční náklady téměř na polovinu. MFT-R je k dispozici jako stacionární jednotka nebo ji lze flexibilně namontovat na robota (axiálně nebo radiálně). SCHUNK nabízí prefabrikované desky adaptéru pro tyto aplikace a při navrhování procesu lze ušetřit drahocenný čas.


PERFEKTNÍ POVRCHOVÁ ÚPRAVA DÍKY AUTOMATICKÉMU OBRÁBĚNÍ POVRCHU
Kompenzační jednotka PCFC má integrovaný systém měření dráhy a zajišťuje konzistentní kompenzační síly. Jednotku PCFC lze skvěle kombinovat s různými nástroji a je univerzálně použitelná.

Jednotka PCFC doplňuje portfolio společnosti SCHUNK. Pokud musí být obrobek obráběn předem definovanou silou, poskytuje kompenzační jednotka výborné služby. PCFC zajišťuje, že stálá síla kompenzace působí v jakékoli poloze díky polohovému senzoru. Kompenzuje váhovou sílu společně s tlakovými regulačními ventily poskytnutými zákazníkem. PCFC lze kombinovat s různými nástroji, a proto je vhodná pro četné účely použití.

Více přesnosti a rozmanitosti při zvládnutelném programovacím a konstrukčním úsilí: takto může být efektivní obrábění povrchu s nástroji od společnosti SCHUNK.

www.schunk.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP