www.modernitovarna.com
Norgren

NORGREN UVÁDÍ NOVÉ VYFUKOVACÍ BLOKY PRO VÝROBU PET LAHVÍ

Norgren, přední mezinárodní firma v oboru pneumatických pohonů a fluidní automatizační techniky, rozšiřuje svou nabídku pro obor výroby PET lahví o nový vyfukovací blok pro vyfukovací stroje pracující technologií Stretch Blow Moulding (SBM).

NORGREN UVÁDÍ NOVÉ VYFUKOVACÍ BLOKY PRO VÝROBU PET LAHVÍ
Nový vyfukovací blok, určený zejména pro výrobce, pro něž je rozhodující cena, je vhodný pro výrobu PET lahví o objemu do dvou litrů (v závislosti na době cyklu) a nabízí pohodlnou a snadnou alternativu k přímo řízeným ventilům.  Díky rozsáhlým znalostem a zkušenostem získaným při výrobě špičkových produktů pro výrobce rotačních vyfukovacích strojů pro výrobu PET lahví se může vyfukovací blok od firmy Norgren pyšnit životností 10 miliónů cyklů. 
 
Vyfukovací blok vyrobený z eloxovaného hliníku je vhodný pro středně čistý vzduch (třída 3.4.3 podle normy ISO 8573-1:2010). Pro regulaci dodávky vzduchu pro předvyfouknutí, vyfouknutí a pilotní dodávku vzduchu využívá solenoidem ovládané talířové ventily. Blok umožní při vyfukování dosáhnout provozního tlaku 4 MPa a průtoku do 3,0 m3/h. Díky době odezvy 8 až 10 ms je proces vyfukování rychlý a objem výroby velký. 
 
Blok je schopen pracovat při okolní teplotě do 50 °C a odolává teplotě tlakového média do 30 °C. K dispozici je široká škála příslušenství, včetně konektoru (s nímž má blok stupeň krytí IP65), připojovací desky pro snadnou instalaci a tlumiče pro tišší chod.   
 
Volitelně lze dodat i ventil pro zpětný odvod vzduchu, který dokáže v závislosti na aplikaci ušetřit až 45 % stlačeného vzduchu.
 
Dave Whelan, vedoucí globálního sektoru potravinářství společnosti Norgren, řekl: „Čerpali jsme z našich zkušeností a úspěchů v oboru strojů pro výrobu PET lahví, abychom vytvořili tento nový vyfukovací blok, doplňující náš sortiment vyfukovacích bloků a určený pro případy, kdy je nutné brát velký ohled na cenu použitých komponent. Bez kompromisů v kvalitě nebo výkonu jsme schopni vyrábět vyfukovací bloky, které jsou dostupnější a umožňují nám poskytovat širšímu spektru zákazníků technické výhody z našeho programu Engineering Advantage.“
 
Další podrobnosti najdete na: www.norgren.com/foodandbeverage

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP