www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Komunikační brány Ixxat Smart Grid umožňují připojit IO a snímače s rozhraním Wi-Fi na komunikační systémy rozvodných sítí

Společnost HMS Networks rozšiřuje svou řadu komunikačních bran Ixxat® SG-gateway pro síťovou komunikaci energetických zařízení v rozvodných sítích. Dvě nové multi-IO verze umožňují připojení tradičních senzorů s analogovými a digitálními výstupy i senzorů nebo zařízení s rozhraním Wi-Fi k energetickým komunikačním systémům prostřednictvím protokolů IEC 61850 a IEC 60870. Uživatelé ocení bezproblémový přístup k datům, jejichž zdrojem jsou připojené senzory, přímo z velínů i možnost využití IIoT pro monitorování, údržbu a předpovědi výroby a spotřeby energie.

Komunikační brány Ixxat Smart Grid umožňují připojit IO a snímače s rozhraním Wi-Fi na komunikační systémy rozvodných sítí
 
Digitální řízení rozvodných sítí

Digitalizace rozvodných sítí je důležitá pro zvládnutí budoucích výzev udržitelných dodávek energie. Komunikační brány Ixxat SG-gateway umožňují výrobcům zařízení, integrátorům systémů, dodavatelům energie a provozovatelům rozvodných sítí získat přímo ve velínu aktuální informace o stavu připojených zařízení prostřednictvím přístupu k datům z různých zdrojů. To umožňuje zajistit efektivní provoz celého energetického systému, rychle reagovat na poruchy sítě a také monitorovat a udržovat zařízení a systémy na dálku. Kompaktní komunikační brány Ixxat SG-gateway jsou zvláště vhodné pro dovybavení zařízení a digitalizaci elektrických stanic a rozvoden a používají se v mnoha oblastech automatizace energetických systémů, např. v elektrárnách a u velkých spotřebitelů energie.

Zařízení „vše v jednom“ se vším, co je třeba pro komunikaci

Díky široké škále podporovaných rozhraní a protokolů odstraňují brány Ixxat SG-gateway potřebu instalace několika samostatných bran, např. pro průmyslové sběrnice, senzory a IoT, a firewallů. Kromě stávající podpory pro IEC 61850, IEC 60870, EtherNet/IP, PROFINET, MQTT a 4G jsou dvě nové brány SG-gateway vybaveny funkcemi Multi-IO a Wi-Fi (WLAN podle IEEE 802.11 a/b/g/n). Díky tomu lze senzory s tradičním výstupem i s rozhraním Wi-Fi snadno připojit jak k systémům ve velínu, tak ke cloudu. Kromě RS-232/485 a Ethernetu je k dispozici osm digitálních vstupů a výstupů (24 V DC) a osm analogových vstupů (0–20 mA nebo 0–10 V) pro přímé připojení senzorů, všechny softwarově přepínatelné.

Příklady aplikací jsou monitorování teploty vysokonapěťových vedení s využitím Wi-Fi a protokolu Modbus TCP, měření tlaku a hustoty chladicích kapalin s komunikací prostřednictvím sběrnice Modbus RTU nebo měření teploty a vlhkosti v budovách snímači s digitálními nebo analogovými výstupy.

Efektivní a bezpečný přístup ke všem datům


Získaná data ze senzorů přenášená prostřednictvím průmyslových sběrnic a energetických protokolů zpřístupňuje brána SG-gateway v aplikacích ve velínu, v systémech SCADA nebo v cloudové platformě, kterou si uživatel zvolí. Pro přímé použití v cílovém systému a protokolu mohou být data bránou SG-gateway předzpracována pomocí integrovaného programovatelného automatu WEBPLC. Zabezpečení dat je zajištěno prostřednictvím lokálního firewallu, správy přístupu a šifrovaným přenosem dat. V závislosti na použitém protokolu se využívá buď openVPN, nebo TLS 1.3.

Další informace o branách Ixxat SG-gateway najdete na www.ixxat.com/energy


Komunikační brány Ixxat Smart Grid umožňují připojit IO a snímače s rozhraním Wi-Fi na komunikační systémy rozvodných sítí

Pro více informací prosím kontaktujte:

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP