www.modernitovarna.com
NSK

Ložiskové náboje Agri Disc Hub od NSK jsou spolehlivé i v extrémních podmínkách

Ložiska používaná v zemědělství jsou vystavena nespočtu různých vlivů, jako jsou vlhkost, prach, korozivní hnojiva a velmi vysoká rázová zatížení (vznikající např. při nárazu stroje o kámen). Ložiskové náboje Agri Disc Hub od NSK jsou však díky robustní konstrukci a vysoce účinnému těsnění i v takto extrémních provozních podmínkách osvědčenou volbou. Tyto moderní ložiskové jednotky vyrobené v Německu jsou oblíbené pro běžné zemědělské stroje, jako jsou talířové brány, secí stroje nebo cepové mulčovací sekačky.

Extrémně drsné pracovní podmínky spolu s vysokotlakým mytím kladou na ložiska a těsnění používaná v zemědělství mnoho náročných požadavků. Málo kvalitní ložisko nebude mít dostatečně robustní konstrukci ani nevyhoví svými technickými parametry, a nebude proto mít provozuschopnost nezbytnou pro spolehlivou a efektivní funkci. Místo toho budou výsledkem časté prostoje a nákladné poruchy.

Řešením tohoto problému, nabízeným firmou NSK, je Agri Disc Hub, cenově výhodná samomazná ložisková jednotka, která přináší uživatelům zemědělských strojů mnoho výhod. Vysoce výkonné ložiskové náboje Agri Disc Hub jsou vybaveny dvouřadými kuličkovými ložisky s kosoúhlým stykem, která snášejí velká axiální a radiální zatížení, zatímco pečlivě navržená konfigurace umisťuje ložiska do robustního krytu, který se připojuje přímo (a jednoduše) k zemědělskému stroji prostřednictvím integrované příruby.

Důležité je, že firma NSK může nabídnout rychlou dostupnost nábojů Agri Disc Hub po celé Evropě, protože jejich výroba probíhá v Německu. Závod v Munderkingenu se může pochlubit téměř 70 lety vysoce kvalitní produkce.

Vedle odolných ložisek jsou náboje Agri Disc Hub vybaveny účinným těsnicím systémem pro robustní ochranu v extrémních podmínkách. Jeho ucelený mechanismus je kombinací labyrintu a kontaktního těsnění, které slouží jak k zabránění vnikání nečistot dovnitř, tak úniku maziva ven. Ložiskové náboje Agri Disc Hub naplněné mazivem pro celou dobu jejich životnosti poskytují uživatelům bezúdržbový provoz.

Konstrukce ložisek a těsnicího systému výrazně prodlužuje životnost nábojů. I při extrémním namáhání mají ložiskové náboje Agri Disc Hub - a tedy i stroje, v nichž slouží - životnost, která několikanásobně překračuje životnost jiných komerčně dostupných řešení, zatímco díky jejich modularitě je lze velmi rychle přizpůsobit individuálním požadavkům uživatelů. Flexibilní výroba v závodě Munderkingenu umožňuje i pro ložiskové náboje upravené na zakázku zajistit rychlé dodávky za konkurenceschopné ceny.

Závod v Munderkingenu, který byl založen v roce 1954, začal jako výrobce valivých ložisek pro předního výrobce zemědělských strojů. Společnost NSK podnik převzala v roce 1990 a přestavěla jej na vysoce flexibilní výrobní závod schopný s velkou efektivitou vyrábět i malé série zákaznicky specifických valivých ložisek. Ze skladu může firma NSK Europe nabídnout disky o průměru až 800 mm.

1) Průřez nábojem Agri Disc Hub ukazuje dvouřadá kuličková ložiska s kosoúhlým stykem, která snesou velká axiální a radiální zatížení


Ložiskové náboje Agri Disc Hub od NSK jsou spolehlivé i v extrémních podmínkách

2) Detailní pohled ukazuje propracovaný těsnicí mechanismus vyvinutý firmou NSK, který téměř zcela znemožňuje, aby do ložiska proniklo znečištění zvenčí  
 

Ložiskové náboje Agri Disc Hub od NSK jsou spolehlivé i v extrémních podmínkách

 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP