www.modernitovarna.com
NSK

Bezhrotá bruska Tschudin Cube 350 používá vysoce přesná válečková vedení RA od NSK

Nová bezhrotá bruska Tschudin Cube 350 využívá válečková vedení NSK řady RA s nízkým třením a vysokou tuhostí, která pomáhají vytvářet vynikající úroveň kvality povrchu obrobků.

Bruska Cube 350 od firmy Tschudin pracuje metodou bezhrotého broušení válcových ploch a díky inovaci konstrukce umožňuje instalovat několik strojů těsně vedle sebe. Kromě vysoké přesnosti umožňuje stroj dosáhnout velmi krátké doby seřízení při změně produkce, což umožňuje nákladově výhodné obrábění malých sérií obrobků.

Zásadní vliv na výkon této přesné brusky má konstrukce jejího pohonu. Základem pro dosažení vysoké produktivity a flexibility je využití lineárních pohonů ve třech osách (nastavení osy X / unášecího kotouče, nastavení osy U / brusného kotouče a nastavení osy W / obrobku).

Všechny pohony musí pracovat s přesností v mikrometrech. V případě lineárních pohonů to platí také pro vodicí prvky. Proto firma Tschudin již mnoho let používá ve svých bezhrotých válcových bruskách lineární vedení řady RA od společnosti NSK. Jde o špičkové produkty s osvědčenou spolehlivostí, což prokazují i v bruskách Cube 350.

Válečková vedení řady RA mají velkou únosnost a výjimečnou tuhost, a proto zajišťují potřebnou přesnost posuvu a opakovatelnost polohy u přesných obráběcích strojů, jako je Cube 350. Tyto vlastnosti jsou zvláště žádoucí tehdy, je-li požadována vynikající kvalita povrchu.

U vedení řady RA se konstruktérům z NSK podařilo skloubit protichůdné cíle extrémní tuhosti a velmi plynulého pohybu s nízkým třením. Vedení RA se pohybují s vysokou přesností a nízkými vibracemi a současně splňují nejpřísnější požadavky na tuhost.

Tuhost je při bezhrotém broušení, při němž je na obrobek, vodicí i brusný kotouč neustále vyvíjen tlak, vždy klíčovým faktorem. Vodicí dráhy vedení RA tento tlak absorbují a poskytují vynikající přesnost pojezdu a opakovatelnost i prodlouženou životnost.

Tato schopnost je mimo jiné výsledkem speciálně navržených separátorů a deflektoru, jakož i použití válečků s největším možným průměrem a mírně vypouklým povrchem pro minimalizaci vibrací během jejich otáčení. Pečlivě sladěná rozteč a separátory valivých těles zajišťují velmi rovnoměrné působení posuvných sil.

Díky těmto konstrukčním vlastnostem prokázala válečková vedení RA svoji kvalitu u obráběcích strojů od předních světových výrobců, včetně firmy Tschudin a její nové řady bezhrotých brusek Cube 350.

- Válečková vedení RA od NSK zaručují uživatelům nových bezhrotých brusek Cube 350 od společnosti Tschudin chod s malým třením a extrémní tuhost


Bezhrotá bruska Tschudin Cube 350 používá vysoce přesná válečková vedení RA od NSK

 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP