www.modernitovarna.com
ARC INFORMATIQUE

Výrobce šampaňského vína Veuve Clicquot si pro dohled nad kvasnými tanky vybral PcVue

Světově proslulý výrobce šampaňského vína Veuve Clicquot využívá zařízení vybavená měřicí a automatizační technikou. Díky PcVue nyní má firma systém pro dohled nad kvašením v 400 kvasných tancích.

Výrobce šampaňského vína Veuve Clicquot si pro dohled nad kvasnými tanky vybral PcVue
Primární kvašení šampaňského vína Veuve Clicquot probíhá ve 400 kvasných tanků.

Veuve Clicquot je francouzský výrobce šampaňského vína známý po celém světě. Vinařství bylo založeno roku 1772 a nyní je vlastněno firmou LVMH. Jeho prestiž nevznikla náhodou. Vinařství nezná žádné kompromisy ohledně kvality svých výrobků a jeho motto je „jen jedna kvalita – ta nejlepší.“ Pro zajištění špičkové kvality šampaňského vína firma potřebuje co nejdetailněji dohlížet na svůj výrobní systém.

To je důvod, proč vinařství Veuve Clicquot koncem roku 2012 renovovalo systém dohlížející na primární, alkoholové kvašení vína. Sklizené a vylisované víno kvasí v tancích uložených ve sklepích. Dohlížet na proces primárního kvašení v tancích je nesmírně důležité. Ovšem software, který vinařství používalo, už byl na konci své životnosti, a jeho výrobce jej dále nepodporoval. Proto firma musela nahradit svůj deset let starý řídicí systém modernějším a výkonnějším. „Chtěli jej nahradit novým řešením, které bude podporováno po mnoho let,“ řekl Franck Berruyer, prodejní technik společnosti Arc Informatique, která vinařství Veuve Clicquot dodala monitorovací systém PcVue. „Kromě různých technických parametrů jsme si software PcVue 10 vybrali pro dobré obchodní vztahy, které jsme si s firmou Arc Informatique vytvořili, a také proto, že firma přizpůsobila cenu za licence přesně našim potřebám,“ říká Stéphane Fournier, ředitel společnosti SF2I, která vyvinula a integrovala aplikační software.

Další výhodou PcVue je to, že umožňuje použít stejné ovládací rozhraní jako předchozí software, to znamená, že operátoři s ním dokážou pracovat okamžitě, bez nutnosti zaškolení. Guy Jendryka, vedoucí oddělení elektro, automatizace a průmyslové výpočetní techniky společnosti Veuve Clicquot, vyzdvihuje, že PcVue se snadno programuje a nastavuje. „Kdo chtěl upgradovat předchozí systém, musel být opravdový specialista na IT. Modifikovat PcVue, když je to třeba, je mnohem snazší.“

Objektově orientovaná vývojová architektura PcVue výrazně ulehčuje návrh monitorovací aplikace. Protože ve sklepích vinařství Veuve Clicquot je 400 tanků různých typů a objemů (50 hl až 725 hl), vývojáři použili softwarové modely, aby tak zkrátili dobu potřebnou pro programování. Jednotlivé tanky jsou podle svého typu vybaveny až třemi snímači teploty a ručními nebo automatickými ventily. Každá instance tanku má přibližně 40 proměnných, a celá aplikace má tedy 16 000 proměnných. „Objektově orientovaná architektura šetří čas a usnadňuje ovládání. Jakmile je vytvořen model tanku, je snadné odvodit z něj jednotlivé instance pro různé druhy tanků a automaticky vytvořit komunikační proměnné,“ říká Fournier.

PcVue využívá virtuální architekturu, to znamená, že software je instalován na serveru umístěném v zabezpečené, klimatizované a bezprašné místnosti chráněné před vlhkem. Aplikace je díky tomu snadno udržovatelná a v případě potřeby ji lze snadno portovat na nový hardware. Skutečnost, že software ve virtualizovaném prostředí není pevně svázán s určitým hardwarem, znamená, že doba potřebná na reinstalaci nebo opravu v případě poruchy hardwaru je významně zkrácena.

Výrobce šampaňského vína Veuve Clicquot si pro dohled nad kvasnými tanky vybral PcVue

Operátoři ovládají monitorovací aplikaci PcVue prostřednictvím 42" dotykové obrazovky instalované na vstupu do sklepa s kvasnými tanky.

Pět webových klientů umožňuje vedoucím provozu sklepa zobrazit si monitorovací aplikaci a měnit požadované hodnoty z jejich PC. Operátoři mohou sledovat proces a měnit parametry pomocí 42" dotykové obrazovky instalované ve vstupní hale, která je přístupná také návštěvníkům vinařství. Software komunikuje s programovatelnými automaty (PLC) prostřednictvím sítě Modbus TCP/IP a pro sběr informací z tanků umístěných v jiných sklepích vinařství se využívá VPN (Virtual Private Network). V hlavním sklepu v Remeši je čtrnáct fermentačních modulů a čtyři další jsou umístěny v dalších městech v oblasti Champagne ve vzdálenosti od 30 do 200 km od hlavního sklepa! Použití VPN významně šetří čas. „To, že jsme schopni dohlížet na provoz ve všech kvasných sklepích z jednoho místa, eliminuje potřebu fyzicky všechny sklepy objíždět. Jestliže regulovaná teplota přesáhne nastavenou mez, monitorovací systém vygeneruje alarm,“ říká Stéphane Fournier.

Guy Jendryka nyní může dohlížet na všechny tanky ze svého počítače. „Monitorovací systém PcVue přinesl našim kvasným tankům inteligenci. Můžeme nepřetržitě sledovat regulaci teploty ve všech tancích z jediného místa.“

Tým techniků společnosti Veuve Clicquot pod dojmem těchto pozitivních zkušeností začal přemýšlet, kde všude by se PcVue ještě mohl uplatnit. Nejen pro dohled nad primárním kvašením v tancích, ale také pro monitorování výroby chladu potřebného pro stabilizaci po konečném scelování vína.
PcVue neslouží pro řízení těchto procesů; používá se pouze pro dohled nad nastavením požadovaných hodnot a archivaci informací o průběhu výroby: pro záznam teplot, hlášení o závadách a dalších provozních informací. Je také používán pro monitorování provozu dvou čističek odpadních vod: dohlíží na kyselost odpadních vod, hladinu kyseliny a hydroxidu sodného v nádrži a na průtok odpadní vody čističkou. Vytváří týdenní hlášení pro Dreal – regionální úřad pro životní prostředí a ochranu krajiny – a posílá manažerům podniku e-mailové zprávy s výstražným hlášením, jestliže hladiny v nádržích dosáhnou minimální hodnoty. A to není všechno! PcVue se bude používat i v jiných oblastech provozu vinařství Veuve Clicquot. Koncem roku bude spuštěn na balicí lince (bude dohlížet na lepení etiket a překrytí zátky s agrafou hliníkovou fólií). „Budeme jej používat zvláště pro vyvolání výrobních zakázek ze systému SAP a laserový popis na sklenici a zadní etiketě,“ říká Guy Jendryka.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP