www.modernitovarna.com
NSK

Nová pohonná jednotka pro motory Megatorque zvyšuje jejich bezpečnost a rozšiřuje použitelnost

Společnost NSK uvedla na trh modernizovanou pohonnou jednotku pro své motory řady Megatorque PS/PN, která nabízí ještě vyšší úroveň bezpečnosti a širší použitelnost. Nová pohonná jednotka EDD je zaměnitelná a funkčně kompatibilní s pohonem EDC předchozí generace, který se pro svou vysokou spolehlivost a přesnost osvědčil zvláště mezi výrobci polovodičů a elektroniky. Nový pohon EDD od společnosti NSK má také modernizovanou interní elektroniku s cílem zajistit stabilitu dodavatelského řetězce základních komponent.

Nový pohon EDD má stejné vnější rozměry, podporuje stávající systém řízení pro polohování a využívá stejné vstupní a výstupní signály a interní kanály, a proto je první volbou pro náhradu standardních konfigurací pohonu EDC od NSK.

Mezi hlavní výhody pohonné jednotky EDD patří vysoká úroveň bezpečnosti. Například modernizovaná konstrukce konektoru zabraňuje jeho nesprávnému zapojení. Dalším vylepšením je zavedení uzamykacího mechanismu konektoru, který pomáhá zabránit náhodnému vysunutí a odpojení motoru od pohonné jednotky EDD, jež je proto vybavena novou kabelovou sadou.

Také použití pohonu je snazší. Například nyní se používá jednotný jednofázový napájecí zdroj 100 až 240 V AC (dříve se používaly dva typy: 200 až 230 V AC a 100 až 115 V AC). Kromě toho se v pohonné jednotce EDD pro řízení rychlosti a točivého momentu standardně používá analogový vstup a maximální vstupní frekvence ze snímače polohy se zvyšuje na 2 MHz (dříve 1 MHz), což ve srovnání s modelem EDC 100 V AC umožňuje během vysokorychlostního provozu ještě rychlejší polohování.

Další rozšíření použitelnosti představuje zavedení konektoru USB pro propojení s počítačem, v němž je nainstalován software EDD Megaterm. Nový software EDD podporuje vysokorychlostní osciloskopy s funkcí rychlé Fourierovy transformace (FFT). Software navíc usnadňuje nastavování, úpravy a ladění parametrů pohonu EDD.

Software EDD Megaterm je k dispozici v angličtině ke stažení na adrese:  www.nskeurope.com/en/media/downloads/linear-components

1) Nový pohon EDD od NSK má novou vnitřní elektroniku s cílem zajistit stabilitu dodavatelského řetězce základních komponent


Nová pohonná jednotka pro motory Megatorque zvyšuje jejich bezpečnost a rozšiřuje použitelnost

2) EDD je první volbou pro náhradu standardních konfigurací pohonu EDC od NSK
 

Nová pohonná jednotka pro motory Megatorque zvyšuje jejich bezpečnost a rozšiřuje použitelnost

 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP