www.modernitovarna.com
SCHUNK News

PLNĚ AUTOMATICKÁ RYCHLÁ VÝMĚNA ČELISTÍ BEZ POUŽITÍ NÁSTROJŮ

Trvá maximálně 60 sekund, než se přestrojí konvenční tříčelisťové sklíčidlo s upínacími vložkami SCHUNK RAPIDO. Pro zajištění tak rychlé výměny čelisti je upínací vložky RAPIDO nutné položit na základ nebo na mezičelisti a pohybovat směrem dozadu, dokud nezapadnou. Výměnu lze provést ručně nebo v případě sklíčidel s integrovanými základními čelistmi ji lze provést plně automaticky pomocí robota.

PLNĚ AUTOMATICKÁ RYCHLÁ VÝMĚNA ČELISTÍ BEZ POUŽITÍ NÁSTROJŮ

Uzamykací mechanismus vždy zajišťuje bezpečné držení zapadlých upínacích vložek, i když nejsou upnuty. Systém lze použít bez ohledu na to, zda je vřeteno umístěno vodorovně nebo svisle. Díky vysoce přesnému rozhraní pro rychlou výměnu dosahuje SCHUNK RAPIDO opakovací přesnosti < 0,02 mm pro řadu typů dokončovacích obrábění. Rychlovýměnný systém lze použít pro upínání vnitřního i vnějšího průměru. Aby byla zajištěna potřebná flexibilita, zavedla společnost SCHUNK koncept čelistních polotovarů sestávající z měkkých upínacích vložek různých výšek. A co víc: díky tomuto konceptu lze upínací vložky s obrysy hrubovacích čelistí, specifické pro konkrétní aplikaci nebo verze se sníženou hmotností vyrobit jako upravenou standardní verzi ve velmi krátké době, nebo si je uživatelé mohou vyrobit sami. Na přání mohou být upínací vložky RAPIDO individuálně vybaveny čipem RFID, QR kódem nebo individuálním štítkem. Další varianty jsou k dispozici jako speciální design.


PLNĚ AUTOMATICKÁ RYCHLÁ VÝMĚNA ČELISTÍ BEZ POUŽITÍ NÁSTROJŮ
Díky vysoce přesnému rozhraní hák/rychlá výměna zajišťuje SCHUNK RAPIDO rychlou výměnu s opakovanou přesností < 0,02 mm.

Plně zabudovaný nebo jako doplňková sada

Model SCHUNK RAPIDO je k dispozici ve dvou verzích: plně zabudovaný do silového sklíčidla SCHUNK. V takovém případě bude sklíčidlo před vyexpedováním vybaveno základními čelistmi RAPIDO. Uzamčení této verze lze provést ručně nebo plně automaticky. V případě druhé verze lze RAPIDO jednoduše dovybavit na již dostupná sklíčidla nasazením mezičelisti RAPIDO na stávající základní čelist a výměnou příslušné upínací vložky RAPIDO. Tuto verzi lze vyměnit ručně pomocí kolíku. Pokud je mezičelist odstraněna, lze dále použít upínací čelisti s konvenčními rozhraními.

www.schunk.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP