www.modernitovarna.com
EPLAN

Uvedení partnerské sítě EPLAN

Nová partnerská síť, kterou společnost EPLAN založila na konci roku 2020, spojuje celosvětové odborné znalosti spolupracujících partnerských firem, a zvyšuje tak přínosy pro zákazníky. Síť EPLAN Partner Network (EPN) definuje společné závazné cíle pro podporu integrace systémů v celém hodnotovém řetězci. Uživatelům to přináší zlepšení kontinuity dat a integrace systémů, zejména v oblastech PLM, ERP a PLC, jakož i simulací. Do hloubky jdoucí výměna informací mezi jednotlivými výrobci softwaru usnadňuje zákazníkům integraci velkého počtu používaných systémů, které jsou na trhu k dispozici.

Uvedení partnerské sítě EPLAN
Eplan Partner Network.jpg: Partnerská síť EPLAN (EPN) spojuje odborné znalosti spolupracujících partnerů s definovanými rozvojovými cíli.

Monheim, Německo, 11. ledna 2021 - Na přelomu roku představila společnost EPLAN, poskytovatel technických řešení, svou partnerskou síť EPN - EPLAN Partner Network. Tato síť stanovuje rámec pro stávající i nová partnerství s cílem společného vývoje a uvádění softwarových rozhraní na trh. Partnerství EPN je založeno na společných závazných cílech zdokonalování a podpory softwarových rozhraní. Tyto cíle přinášejí zákazníkům četné výhody a zvyšují kvalitu dodávaných systémů.

Maximum výhod díky dokonalé interakci

Uvedení partnerské sítě EPLAN
 Sebastian Seitz.jpg: „Efektivní interakce různých aplikací je pro naše zákazníky obzvláště důležitá. V rámci EPN se proto zaměříme na společný vývoj řešení integrace systémů, zajištění jejich kvality a podporu integrace,“ říká Sebastian Seitz, generální ředitel společnosti EPLAN.

Ředitel společnosti EPLAN Sebastian Seitz vysvětluje: „Kromě softwaru EPLAN používají naši zákazníci také mnoho dalších softwarových aplikací od různých výrobců, kteří se pohybují v oblastech systémů ERP, softwaru pro PLM, prostředí pro programování a správu PLC nebo softwaru pro simulace, abych jmenoval alespoň některé. Efektivní interakce různých aplikací je pro ně obzvláště důležitá. V rámci EPN se proto zaměříme na společný vývoj řešení integrace systémů, zajištění jejich kvality a podporu integrace.“

Integrace je všechno
Marco Litto, senior viceprezident pro strategické a podnikové programy společnosti EPLAN, byl dotázán, jaká byla motivace založení nové sítě EPLAN Partner Network. Řekl: „Profesionalizace naší partnerské sítě systematicky zvyšuje výhody pro koncové uživatele.“ Jak Litto vysvětluje, cíle jsou ambiciózní: „Konektory mezi našimi systémy by měly být plánovány, vyvíjeny, testovány, podporovány a uváděny na trh s minimálně stejnou odpovědností a spolehlivostí, na jaké jsme zvyklí u vlastních řešení. Spolu s našimi partnery v rámci EPN nám to umožní dosáhnout zcela nové úrovně zaměření na zákazníka.“ Otevřená rozhraní a moderní metody integrace systémů vytvářejí širokou škálu příležitostí, z nichž budou mít prospěch uživatelé různých softwarových řešení, nemluvě o samotných partnerských společnostech.


Uvedení partnerské sítě EPLAN
Marco Litto.jpg: „Profesionalizace naší partnerské sítě systematicky zvyšuje výhody pro koncové uživatele,“ říká senior viceprezident pro strategické a podnikové programy společnosti EPLAN Marco Litto.


Členy jsou prestižní společnosti
Členy iniciativy se již stali klíčoví globální hráči v automatizaci, včetně společností Bosch Rexroth, Festo, Mitsubishi Electric nebo Rockwell Automation. Na nové síti se podílejí také výrobci komponent, včetně firem B&R, Endress+Hauser, ifm electronic, Phoenix Contact, Pilz nebo Rittal, a dodavatelé softwarových služeb – např. configit, Contact Software, encoway, Gain, ISD, ISG, keytech, machineering, Procad, Quanos a SAE. O členství mají zájem německé i mezinárodní společnosti a EPLAN v současné době s mnoha z nich jedná. Například, korejská firma UDMTEK byla první asijskou společností, která uzavřela dohodu o členství – a další ji budou určitě následovat.

Nejlepší z celého světa
Od počátečního „výkopu“ je členem sítě firma Bosch Rexroth. Jak vysvětluje viceprezident pro prodej ve společnosti Bosch Rexroth Steffen Winkler, konfigurace automatizačních řešení a dynamické poskytování přesných dat zařízení jsou s ohledem na Průmysl 4.0 zásadní: „Konfigurátor Bosch Rexroth ctrlX umožňuje snadnou konfiguraci kompletních řešení ctrl AUTOMATION. Díky přímé integraci našeho konfigurátoru do platformy EPLAN obdrží uživatelé pouhým stisknutím tlačítka všechna data zařízení z nakonfigurované topologie systému, včetně podrobných rozpisek produktů a dat CAD. Tato integrace zajišťuje úplnou konzistenci dat a možnost opětovného použití produktových dat během celé fáze digitálního návrhu.“

Tom O’Reilly, viceprezident americké firmy Rockwell Automation pro globální rozvoj obchodu, říká: „Digitální vlákno dat v podnicích a napříč podniky je jedním z klíčových požadavků uvedení našeho konceptu Connected Enterprise do života. Spolu s firmou EPLAN podporujeme firmy v procesu jejich digitální transformace tím, že zajišťujeme konzistenci dat, zlepšujeme efektivitu inženýrských procesů a zkracujeme dobu potřebnou pro uvedení nových produktů na trh.“

Generální ředitel UDMTEK Gi Nam Wang také uvádí důvody, proč se k partnerské síti EPN připojili: „Rozhodli jsme se uzavřít partnerství se společností EPLAN v rámci EPN, abychom posílili naše špičkové nabídky v oboru a spojili je s nejlepší inženýrskou platformou ve své třídě. Jsme nadšeni, že můžeme vstoupit do další fáze našeho růstu a inovací tím, že jsme se spojili s přední světovou společností.“

EPLAN usnadňuje práci uživatelům i partnerským firmám. Partnerská oblast na webu obsahuje údaje o společnostech zapojených do sítě EPLAN Partner Network, informace o integraci systémů, aktuální novinky a kontaktní údaje, na něž lze zasílat dotazy.

Závěrem
V éře digitální transformace, kdy cloudová řešení hrají stále větší roli, je pro poskytovatele důležité koordinovat způsoby integrace systémů napříč společnostmi. Seitz říká: „S EPN maximalizujeme celkové výhody našich vlastních řešení a výhody našich partnerů v ekosystému průmyslové automatizace pro sdílené zákazníky. Společně vytváříme situaci, která je výhodná pro zákazníky i partnery.“

Pro více informací: www.eplan-software.com/partner/

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP