www.modernitovarna.com
Baumer

Švýcarský výrobce průmyslových snímačů otevírá R&D centrum v Brně

(8. červenec 2013) Skupina Baumer, globální hráč v oblasti výroby průmyslových snímačů, rozšiřuje své aktivity do České republiky. Švýcarská společnost otevřela 24. června nové vývojové centrum v Brně.

Švýcarský výrobce průmyslových snímačů otevírá R&D centrum v Brně
Photo: Objevování nových horizontů (zleva): Christoph Kluser (Ředitel divize Sensor Solutions), Oliver Vietze (Baumer CEO), André Regli (Švýcarský ambasador v České republice), Joachim Tiedeke (Ředitel vývoje) and Martin Neumeister (Ředitel nového vývojového centra v Brne)

Skupina Baumer je vedoucím subjektem na mezinárodním poli vývoje a výroby průmyslových snímačů, enkodérů, měřicích přístrojů a komponentů pro automatické zpracování obrazu. Společnost na bázi rodinného podniku působí na trhu 60 let a zaměstnává asi 2 500 zaměstnanců ve 36 pobočkách v 18 zemích světa. Centrála společnosti se nachází ve městě Frauenfeld ve švýcarském kantonu Thurgau.

Nové brněnské vývojové centrum bude v budoucnu hrát klíčovou roli v zajištění vysokých kvalitativních standardů firmy. „Výzkum a vývoj jsou základním kamenem strategie naší společnosti a nezbytnou podmínkou pro nalezení nových řešení v oblasti průmyslových snímačů. S otevřením pobočky v České republice rozšiřujeme naši mezinárodní síť stávajících kompetenčních center i do této oblasti," uvedl Oliver Vietze, generální ředitel a prezident skupiny Baumer.

Rozhodnutí otevřít pobočku v Brně padlo po důkladné analýze vytipované lokace. Ve prospěch druhého největšího města v České republice a hlavního výzkumného centra v zemi nakonec rozhodlo jeho obchodu nakloněné prostředí, napojení na místní univerzitu a v neposlední řadě jeho centrální poloha.

V těsné spolupráci s hlavním sídlem společnosti ve městě Frauenfeld bude v budoucnu v Brně rozvíjen koncept efektivní automatické sériové výroby, testování prototypů stejně jako nezbytného embedded software. Martin Neumeister, ředitel R&D centra v Brně, a tým čtyř inženýrů zahájil provoz teprve nedávno. Během příštích tří let zde bude vytvořeno 20 až 30 pracovních míst pro softwarové a testovací inženýry.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP