www.modernitovarna.com
Kennametal

Kennametal uvádí novou řadu PKD nástrojů

Rotační nástroje s břity z polykrystalického diamantu, dostupné v krátkých dodacích lhůtách, umožňují vysoce efektivní obrábění hliníku.


Kennametal představil novou řadu PKD rotačních nástrojů pro obrábění hliníku, které přinášejí až 10krát vyšší produktivitu než karbidové nástroje. Nová řada vrtáků, výstružníků a stopkových fréz se vyznačuje výjimečnou životností nástrojů a odolností proti opotřebení, dokonce i ve velmi abrazivních slitinách hliníku. Nástroje jsou dostupné ve velmi krátkých dodacích lhůtách.


Kennametal uvádí novou řadu PKD nástrojů
Standardní nabídka zahrnuje široký výběr PKD stopkových fréz v průměrech do 50 mm.

„Naše nová řada rotačních PKD nástrojů umožňuje našim zákazníkům obrábět hliník podstatně rychleji a přináší tak firmám vyšší produktivitu,“ říká Michael Hacker, produktový manažer Kennametalu. „Ve vrtacích a vystružovacích operacích tyto nástroje trvale pracují s řeznými rychlostmi až 3 000 SFM (ft/min = 914 m/min). Frézovací operace mohou být vykonány při neuvěřitelných 20 000 SFM (6 096 m/min) – daleko rychleji než s jinými ne-PKD nástroji.“

Dlouhá životnost nástrojů, vysoká produktivita
Díky možnosti chlazení středem nástroje nebo prostřednictvím MQL jsou tyto nástroje ideální jak pro hrubování, tak pro dokončovací obrábění.

Extrémně ostrá řezná hrana a nízké tření povrchu hřbetu eliminují starosti o tvorbu nárůstků na řezné hraně. Obrábění při nízkém tření rovněž přináší vynikající kvalitu povrchu při dokončovacích operacích, jako je vystružování. Dosažitelná drsnost povrchu 0,6–1,2 μm (20–47 μ-in) je výrazně lepší než v případě konvenčních karbidových nástrojů.

PKD jakost KD1410 zajišťuje prodlouženou životnost nástroje a je zvláště užitečná u hliníkových slitin s vysokým obsahem křemíku používaných u automobilových dílů, jako jsou bloky motoru nebo hlavy válců.


Kennametal uvádí novou řadu PKD nástrojů

Nabídka rotačních PKD nástrojů zahrnuje řadu možností pro výrobu a dokončování otvorů, včetně modulární vystružovací hlavy až do průměru 42 mm.

Přehledná nabídka
Parametry PKD stopkových fréz:
- průměr nástroje 6 až 50 mm;
- hloubky řezu až 50 mm;
- geometrie s břity na čele nástroje, hrubovací a dokončovací geometrie;
- různé úhly čela.

Parametry PKD vrtáků:
- průměry od 6 do 20 mm po 0,5 mm;
- až do 5x D;
- palcové i metrické rozměry.

Parametry PKD výstružníků:
- průměry od 6 do 20 mm po 1 mm;
- verze pro průchozí i neprůchozí díry;
- pro velké průměry do 42 mm je k dispozici modulární vystružovací systém se spojením KST.

„Mnoho z těchto PKD rotačních nástrojů může být také modifikováno podle specifických požadavků zákazníka, přičemž zůstávají zachovány krátké dodací lhůty,“ říká Hacker. „Kennametal využívá svá desetiletí zkušeností s PKD nástroji pro automobilový průmysl, aby tuto technologii zpřístupnil každému výrobci hledajícímu cenově dostupné a vysoce produktivní řešení pro obrábění hliníku.“

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP