www.modernitovarna.com
NSK

Nový závod tepelného zpracování chrání dodavatelské řetězce NSK

Výstavbu nového závodu tepelného zpracování materiálů v Japonsku ocení zákazníci NSK po celém světě, včetně těch v Evropě. Jde o součást nepřetržitého úsilí zvyšovat strukturální odolnost firmy NSK Group při simultánním posilování produktivity a efektivity.

Po dokončení závodu tepelného zpracování NSK Toyama, do nějž firma investovala tři miliardy jenů (přibližně 23,78 miliónů eur), do tohoto závodu o rozloze 3 641 m2 přesune část tepelného zpracování ze závodu NSK Fujisawa. Jde o součást opatření k zajištění kontinuity výroby (BCP – Business Continuity Planning), které bylo implementováno k ochraně dodavatelských řetězců v případě přírodních katastrof, jako jsou zemětřesení nebo povodně. Distribuce operací tepelného zpracování mezi dva různé závody přináší podstatně lepší zabezpečení kontinuity výroby, které chrání zákazníky před neplánovanými výpadky dodávek.

NSK také využila této příležitosti k optimalizaci procesů tepelného zpracování a investovala do špičkové techniky, které nejen omezuje negativní vliv na životní prostředí, ale také dále zvyšuje produktivitu a efektivitu. V závodě NSK Toyoma se v současné době například zavádí autonomní přeprava dílů mezi jednotlivými zařízeními technologického procesu.

Závod NSK Fujisawa, který je v provozu od roku 1937, se soustředí na výrobu valivých ložisek pro průmyslové stroje. V závodě se realizují všechny základní výrobní operace, které zahrnují soustružení, tepelné zpracování, broušení a montáž. Provoz závodu NSK Toyama, který byl otevřen v roce 1966, se historicky soustředil na kování a soustružení velkých valivých ložisek, která se používají např. ve větrných elektrárnách nebo v železniční dopravě.

- Vybudování nového závodu tepelného zpracování NSK Toyama pomůže ochránit dodavatelské řetězce
 

Nový závod tepelného zpracování chrání dodavatelské řetězce NSK

 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP