www.modernitovarna.com
BRADY

Vzdělávací film Lockout/Tagout Global Best Practice pro zvýšení bezpečnosti práce

Společnost Brady Corporation, světový dodavatel řešení pro zajištění bezpečnosti práce, připravila modulární výukový film o nejlepších praktikách pro bezpečnostní metodiku "Lockout/Tagout". Film je sestaven tak, aby informoval a současně školil vedoucí pracovníky odpovědné za bezpečnost práce i pracovníky, kteří mohou být vystaveni riziku při údržbě a jiných pracích na strojích a zařízeních v souvislosti s nezajištěním zdrojů energie v průběhu odstávky. Film je v současné době k dispozici ve více než deseti světových jazycích.

Vzdělávací film Lockout/Tagout Global Best Practice pro zvýšení bezpečnosti práce
Školení v mnoha jazycích
Skutečná síla jakékoliv metodiky zajištění bezpečnosti práce se projeví, až když jsou její postupy plně akceptovány v praxi. Počet nehod lze omezit jedině tehdy, když zaměstnanci budou znát bezpečnostní postupy a procedury a současně je také budou v praxi dodržovat. Pro zajištění důkladné znalosti bezpečnostní metodiky "Lockout/Tagout" nabízí Brady Corporation výukový film Lockout/Tagout Global Best Practice v mnoha jazycích: angličtině (US i UK), francouzštině, kanadské francouzštině, němčině, španělštině, italštině, holandštině, polštině, portugalštině, turečtině, ruštině a čínštině. V návaznosti na potřeby našich zákazníků zvažujeme přidání dalších jazykových mutací v blízké budoucnosti.

Ve všech jazycích film znázorňuje, jak používat různá zařízení a pomůcky pro dodržování pravidel systému "Lockout/Tagout" a jak tyto pomůcky pomáhají při prevenci nehod a úrazů. Film ukazuje, jak i malé a logické kroky, které lze realizovat téměř bez jakéhokoliv úsilí, mají v praxi velký dopad na bezpečnost pracovníků. Do filmu lze podle potřeby přidávat jednotlivé výukové moduly nebo je naopak odebírat.
 
Systém "Lockout/Tagout"
Na světě jsou den co den milióny pracovníků vystaveny riziku v souvislosti s nezajištěním zdrojů energie během odstávek strojů a zařízení. Každoročně dochází k tisícům zranění nebo dokonce úmrtí jen proto, že během servisu nejsou zdroje energie bezpečně vypnuty a zajištěny.

Lockout/tagout (LOTO) je bezpečnostní metodika, která zajišťuje, aby nebezpečné stroje byly před zahájením servisních prací a údržby zcela a bezpečně odpojeny od všech zdrojů energie a nemohly být připojeny před jejich skončením. Metodika "Lockout/Tagout" společně s odpovídajícími technickými prostředky zajišťují izolaci stroje či zařízení od zdrojů energie a uzamčení vypínačů, kohoutů a podobných zařízení v takové pozici, aby stroj nebylo možné zapojit. Metodika vyžaduje, aby na zamčené zařízení bylo umístěno označení, že nesmí být odemknuto a zapojeno.

Snížení rizika k nule
Pro snížení počtu nehod a omezení rizika při servisu a údržbě jsou důležitá technická zařízení pro systém "Lockout/Tagout" ale současně i školení, jehož součástí je výukový film Lockout/Tagout Global Best Practice. Uzavření či odpojení a následné uzamčení všech zdrojů energie, ať už jsou to elektrické, pneumatické či hydraulické zdroje nebo zdroje mechanické energie, znamená, že servisní práce na zařízení budou bezpečnější a sníží se riziko, že zařízení způsobí nehodu. Teprve když i poslední pracovník údržby odstraní svůj zámek, může být zdroj energie opět připojen. Tento způsob efektivně přenáší odpovědnost za vlastní bezpečnost na samotné pracovníky, a díky tomu je procedura "Lockout/Tagout" spolehlivým článkem řetězce opatření, jež vedou ve všech oborech průmyslu ke snížení rizika a počtu nehod k nule.
 
Podívejte se zdarma na ukázku z filmu Lockout/Tagout Global Best Practice na www.bradyeurope.com/lotomovie!

Pro více informací kontaktujte Brady Corporation na adrese This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vzdělávací film Lockout/Tagout Global Best Practice pro zvýšení bezpečnosti práce
Vzdělávací film Lockout/Tagout Global Best Practice pro zvýšení bezpečnosti práce

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP