www.modernitovarna.com
Southco

Southco nabízí nejlepší techniku pro ergonomii a nastavení polohy pro střední loketní opěrky a opěrky hlavy v automobilech

Při návrhu interiéru automobilů se musí inženýři vypořádat s problémem udržet kvalitu a integritu celkové konstrukce vozidla a přitom najít cenově výhodné a funkční řešení. Navíc potřeba zvyšovat komfort cestujících klade zvýšené požadavky na ergonomickou koncepci a přináší nutnost věnovat se při konstrukci i těm nejmenším detailům.

Southco nabízí nejlepší techniku pro ergonomii a nastavení polohy pro střední loketní opěrky a opěrky hlavy v automobilech
Obrázek: Závěsy s mechanismem pro nastavení polohy od firmy Southco umožňují otevřít kryt střední loketní opěrky do libovolné polohy a zabraňují jeho samovolnému zavření.

Závěs krytu střední loketní opěrky s mechanismem pro nastavení polohy
Při konstrukci střední loketní opěrky hrají v současné době velkou roli takové faktory, jako jsou vibrace, hlučnost, celkové funkční vlastnosti, vzhled a komfort pro řidiče. Nestačí, že kryt opěrky lze snadno otevírat a že zůstane otevřený, ale je nutné, aby otvírání bylo snadné a plynulé a fungovalo spolehlivě po celou dobu životnosti vozidla. Řešením je vybrat správný závěs krytu – osvědčeným globálním dodavatelem takových závěsů je firma Southco.

Závěsy firmy Southco s mechanismem pro nastavení polohy patří ve své třídě k nejlepším, a to především pro konstantní otočný moment, který umožňuje otevřít kryt centrální loketní opěrky do libovolné polohy a udržet jej otevřený bez nebezpečí jeho samovolného zavření.

Konstantní otočný moment pohybu závěsu umožňuje přesné nastavení krytu v žádané pozici. Lze jej na zakázku přizpůsobit tak, aby vyhovoval koncovému zákazníkovi a umožnil dosáhnout pocitu vysoké kvality krytů nebo držáků z vylehčených materiálů. Závěsy jsou dostupné i s asymetrickým momentem, které mají jiný odpor při pohybu nahoru a dolů, a přitom při pohybu nevydávají žádné zvuky, skřípění nebo cvakání.

Vyvažovací moment závěsu umožňuje snadno a přesně otevírat těžší kryty loketní opěrky po uvolnění jejich zajišťovací západky. Závěsy s vyvažovacím momentem umožňují uživateli snadno ovládat i kryty z těžších materiálů.

Zádržný moment udržuje kryt otevřený v požadovaném úhlu a poskytuje uživateli mechanickou zpětnou vazbu, která pomáhá snížit možnost přetížení krytu tím, že by se jej uživatel snažil tlačit za určený rozsah pohybu.

Další konstrukční prvky, jako jednoduchý nebo vícenásobný vnitřní držák pod krytem, mohou být do loketní opěrky snadno instalovány po jejich integraci do mechanismu závěsu od firmy Southco.

Přidané hodnota a flexibilita pro konstrukci opěrky hlavy
Protože design opěrky hlavy se neustále vyvíjí v souladu s trendy v konstrukci automobilů, je nutné, aby konstruktéři změny předvídali a byli na ně připraveni. Musejí vyvážit estetický dojem, komfort a funkční vlastnosti nezbytné při konstrukci automobilů.

Průzkumy ukazují, že vlastnící nového automobilu mají při nastavování prvků sedadla největší problémy právě se správným nastavením opěrky hlavy. Subdodavatelé dílů pro automobilový průmysl pro to, aby tento problém odstranili, stále více používají modulární konstrukci opěrek, díky které je základní koncept konstrukce zachován i při každé změně vnějšího designu vlastní opěrky.

Modulární řešení od firmy Southco pro komfortní opěrky hlavy se vyznačuje integrovaným mechanismem pro polohování, který zajišťuje spolehlivé nastavení opěrky s konstantním momentem odporu při malých rozměrech kloubového závěsu – díky tomu mohou být opěrky snadno integrovány do konstrukce sedadla.

Mnohé konstrukce opěrek dostupné na trhu nesplňují požadavky konstruktérů z hlediska všeobecných požadavků, a také vzhledem k tomu, že jejich nastavovací mechanismus zabírá příliš mnoho místa. Southco nabízí řešení pro komfortní opěrky hlavy – technicky pokrokový modulární systém navržený tak, aby splňoval specifické požadavky každého vozidla a poskytoval konzistentní moment kloubových závěsů i při požadavku na velký počet cyklů. Integrované kloubové závěsy zaručují, že síla potřebná pro nastavení opěrky bude naprosto konzistentní, přestože polohovací mechanismus zabírá jen minimální prostor, a umožňuje tak konstruktérům navrhovat dříve nemyslitelné varianty opěrek hlavy.

Opěrka hlavy, dodávaná jako smontovaný komplet, zakrývá kloubový mechanismus uvnitř, a tak dosahuje lepšího estetického dojmu. Malý průměr pouzdra kloubového závěsu umožňuje zvýšit flexibilitu konstrukce, které by nebylo možné dosáhnout mechanismem se šroubem a matkou. Použity mohou být násuvné rybinové spoje, které umožňují rychlou a snadnou montáž závěsů k základní konstrukci opěrky hlavy bez šroubů nebo nýtů. Uživatel si může opěrku snadno nastavit na požadovaný úhel: zcela otevřenou, částečně uzavřenou, kdy lépe podpírá hlavu a krk, nebo v jakékoliv poloze mezi tím.

Southco nabízí nejlepší techniku pro ergonomii a nastavení polohy pro střední loketní opěrky a opěrky hlavy v automobilech
Obrázek: Závěs s mechanismem pro nastavení polohy od firmy Southco je zhotoven z odolných materiálů, aby měl stejnou životnost jako celý automobil.

Southco nabízí nejlepší techniku pro ergonomii a nastavení polohy pro střední loketní opěrky a opěrky hlavy v automobilech
Obrázek: Modulární komfortní opěrka hlavy od firmy Southco zaručuje spolehlivé nastavení s konstantním momentem odporu při malých rozměrech kloubového závěsu.
Southco nabízí nejlepší techniku pro ergonomii a nastavení polohy pro střední loketní opěrky a opěrky hlavy v automobilech
Obrázek: Modulární komfortní opěrka hlavy Southco je dokonale integrována s konstrukcí sedadla.
 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP