www.modernitovarna.com
NSK

Společnost NSK vydala nový katalog ložisek pro elektromotory

Společnost NSK publikovala nový katalog, v němž je uveden rozsáhlý sortiment standardních ložisek pro elektromotory. Katalog na 36 stranách představuje řešení s kuličkovými a válečkovými ložisky stejně jako doporučení pro sledování jejich stavu a technické informace pro odborníky, kteří se zabývají konstrukcí elektromotorů nebo jejich údržbou.

Katalog v přehledném formátu zobrazuje soubor požadavků na ložiska elektromotorů ve čtyřech základních oblastech použití: servomotory, vysoce účinné motory, motory s regulací rychlosti (s měničem) a motory pro elektrická vozidla.

Pro každou oblast je uveden sortiment optimálních ložisek společně s klíčovými konstrukčními charakteristikami a doplňujícími technickými informacemi. To platí jak pro standardní vysoce výkonná ložiska NSKHPS, tak i pro další technické prvky, které podporují používání ložisek pro uložení hřídelí elektromotorů. K nim patří zejména vysoce výkonná maziva a těsnění. Dále, v závislosti na profilu požadavků, ložiska s plastovou klecí, odolná kuličková ložiska s keramickými kuličkami a ložiska odolná proti mikroprokluzu v uložení, u nichž je omezeno vibrační poškození tzv. frettingem.

Ložiska NSK pro elektromotory respektují nejnovější trendy v oboru tím, že nabízejí vysoce výkonná řešení s minimálními ztrátami energie, velkou spolehlivostí a trvanlivostí. Sortiment např. zahrnuje ložiska speciálně zkonstruovaná tak, aby měla malý třecí moment a vyvíjela co nejméně ztrátového tepla.

Nový katalog také obsahuje užitečné informace např. o diagnostice na základě analýzy hlučnosti a vibrací. Materiál je doplněn prezentací typických vzorců poškození, která mohou nastat u ložisek elektrických motorů. Publikace navíc pomáhá při výběru optimálního maziva pro daný případ použití.

Tištěnou verzi katalogu si mohou zájemci vyžádat u firmy NSK nebo si ji stáhnout ve formátu PDF z: www.nsk-literature.com/en/industrial-motor-bearings

- Nový katalog NSK poskytuje přístup k rozsáhlému sortimentu standardních ložisek pro elektrické motor
 

Společnost NSK vydala nový katalog ložisek pro elektromotory

 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP