www.modernitovarna.com
Weidmüller

Zdroje DC-UPS.

Nepřerušitelné zdroje napájení DC-UPS od firmy Weidmüller: bezpečné napájení pro automatizační techniku přemosťuje výpadky do 30 min při odběru 40 A.

Zdroje DC-UPS.
Nepřerušitelné zdroje napájení DC-UPS od firmy Weidmüller jsou zdroje napájení s vysokou dostupností o napětí 24 V, určené pro automatizační techniku. Spolehlivé DC-UPS zabraňují odstávkám strojů a systémů, spojeným s velkými ztrátami, a pomáhají při výpadku napájecí sítě zajišťovat po stanovenou dobu bezpečnostní funkce, řízení procesů a komunikaci. Bezúdržbový vyrovnávací člen (buffer) je perfektní pro krátkodobé výpadky v řádu do stovek milisekund; jeho životnost je, v závislosti na způsobu využití, až deset let. Řídicí modul UPS ve spojení s modulem akumulátorových baterií bezpečně a spolehlivě překlene delší výpadky napájení. Tento modul dodává napájecí proud až 40 A po dobu 30 min nebo 1 A po dobu 30 h, podle vašich požadavků. Funkce nabíjení s kompenzací teploty zaručuje dlouhou životnost baterie. Pro perfektní přizpůsobení požadavkům zákazníka je k dispozici pět typů bateriových modulů od 1,3 A·h do 17 A·h. DC-UPS od firmy Weidmüller mohou být instalovány těsně vedle sebe; v rozvaděči zabírají jen 66 mm. Moduly mají certifikát TÜV a připravují se certifikáty cURus a cULus, takže UPS bude možné používat je kdekoliv na světě.

Společnost Wiedmüller rozšiřuje svou nabídku napájecích zdrojů o nový zdroj nepřerušitelného napájení DC-UPS, který zajišťuje vysoce dostupné 24V napájení pro automatizační techniku. Zdroj DC-UPS zabraňuje odstávkám strojů a systémů, spojeným s velkými ztrátami, a po dobu výpadku napájecí sítě zajišťuje po stanovenou dobu bezpečnostní funkce, řízení procesů a komunikaci. Jestliže se na vstupu systému objeví pokles napětí, DC-UPS spolehlivě a bez přerušení zajistí 24V napájení automatizační techniky po stanovenou dobu. Tímto způsobem mohou být stroje a systémy uvedeny do zadaného bezpečného stavu, nebo dokonce mohou bez přerušení pokračovat v činnosti. Bezúdržbový vyrovnávací člen (buffer) je vhodný pro krátkodobé výpadky do řádově stovek milisekund a v závislosti na způsobu užívání má životnost až deset let. Řídicí modul UPS v kombinaci s modulem akumulátorových baterií překlenuje delší výpadky síťového napájení, až 40 A po dobu 30 min nebo 1 A po dobu 30 h, podle požadavků úlohy.

Kompletní zdroj DC-UPS se může skládat z řídicího modulu UPS, odpovídajícího bateriového modulu a primárního zdroje napájení. Zajišťuje zálohu napájení pro automatizační techniku po dobu minut až hodin. Celkové zatížení lze flexibilně rozdělit na „zabezpečené“ a „nezabezpečené“ napájecí obvody. To umožňuje zvolit menší, levnější UPS.

Řídicí moduly UPS od firmy Weidmüller mají komfortní indikátor stavu a možnost rozmanitého nastavení podle potřeb zákazníka. Pro připojení nadřazené monitorovací jednotky jsou k dispozici kromě tří reléových kontaktů také tři aktivní tranzistorové výstupy. Každý výstupní signál navíc může být pro ideální přizpůsobení používané logice invertován DIP-přepínačem. Řídicí vstup pro spínač baterií (interlock) umožňuje přepínat mezi UPS a baterií, a tím zajišťuje technikům, že mohou na zařízení během servisního zásahu pracovat zcela bezpečně. Moduly DC-UPS s šířkou pouhých 66 mm lze montovat těsně vedle sebe, což šetří místo ve skříni rozvaděče.

Weidmüller nabízí různé bateriové moduly od 1,3 A·h do 17 A·h, vybavené vysoce kvalitními, bezúdržbovými akumulátorovými bateriemi AGM VRLA. Snímač teploty vestavěný v bateriovém modulu může být k DC-UPS připojen pomocí vstupu „temp“. DC-UPS tak měří teplotu baterií a automaticky přizpůsobuje nabíjecí napětí podle teplotní kompenzace nabíjení, aby byla zajištěna maximální životnost baterií. Součástí zařízení je vedle indikátoru stavu a poruchy také indikátor nabití. Řídicí modul UPS je vybaven inovovaným monitorem nabití a vybití. Implementován je také ochranný systém proti přebití, úplnému vybití, přepólování a přetížení.

V současnosti lze objednat pět variant baterií 24 V DC s kapacitou 1,3 A·h, 3,4 A·h, 7,2 A·h, 12 A·h a 17 A·h. K dispozici jsou řídicí moduly UPS ve variantách 24 V 20 A / 10 A a 24 V 40 A a vyrovnávací modul DC Buffer 24 V 20 A. Rozsah jejich pracovních teplot je 25 až +70 °C a lze je instalovat těsně vedle sebe, bez mezery mezi moduly. U obou variant řídicího modulu UPS jsou čtyři LED, které vizuálně indikují uživateli mj. úroveň nabití baterií (tříbarevná LED, 100 až 85 % zelená, 85 až 40 % žlutá, 40 až 20 % červená, pod 20 % blikající červená), činnost vyrovnávacího modulu (žlutá) alarm (červená) a vypnutý stav (žlutá). Tři stavové signály, alarm, vyrovnávací modul a nabíjení, lze prostřednictvím bezpotenciálového reléového kontaktu a doplňkových tranzistorových výstupů přenášet pro vzdálený dohled.

DC-UPS ConnectPower lze používat v různých úlohách. Má certifikát TÜV a chystá se schválení podle mezinárodních standardů cURus a cULus.

Obr. 1: Weidmüller DC-UPS: zdroj nepřerušitelného napájení přemosťuje výpadek síťového napájení po dobu až 30 minut při proudovém odběru 40 A. Detail 1: Indikátory nabití, stavu a chyby umožňují rychlou analýzu závad. Detail 2: Různé typy provozu zaručují optimální využití kapacity baterií a flexibilitu. 
Zdroje DC-UPS.
Weidmüller DC-UPS: Bateriové moduly jsou vybavené bezúdržbovými bateriemi AGM VRLA. Integrovaný snímač teploty zaručuje konstantní a přesné nabíjení baterií.
Zdroje DC-UPS.
Weidmüller DC-UPS: Pomocí bezúdržbového vyrovnávacího modulu můžete spolehlivě překlenout krátká přerušení napájení v řádu stovek milisekund.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP