www.modernitovarna.com
RAYTEK

Systém pro monitorování teploty MI3

nyní také se standardními průmyslovými analogovými výstupy

Systém pro monitorování teploty MI3
Společnost Raytek rozšířila svou typovou řadu produktů pro bezdotykové měření teploty MI3 o nový komunikační modul se čtyřmi analogovými výstupy, galvanicky oddělenými od napájení i vůči sobě navzájem. Ke komunikačnímu modulu 6TE, určenému k montáži na lištu DIN, je možné připojit až čtyři měřicí hlavice MI3. Každý výstupní signál může být konfigurován jako proudový 0/4 až 20 mA nebo napěťový 0 až 5/10 V. Uživatelé tak mohou snadno, bez jakýchkoliv změn komunikační infrastruktury, doplnit stávající měřicí body o nejmodernější bezdotykové infračervené snímače Raytek MI3.
Nový analogový modul má také opticky izolovaný reléový výstup a rozhraní USB pro komfortní konfiguraci. Každý ze čtyř analogových výstupů může být přiřazen jedné měřicí hlavici a přenášet buď měřenou teplotu nebo vnitřní teplotu hlavice. Modulární systém MI3 je cenově výhodné řešení zvláště pro úlohy s mnoha měřicími body.

Kromě modulu s analogovými signály jsou k dispozici také komunikační moduly s digitální komunikací: volitelně s rozhraním pro Modbus nebo Profibus, popř. moduly s digitálními výstupy v kovovém pouzdru s krytím IP65. K digitálnímu komunikačnímu modulu je možné připojit až osm snímačů (platí pro moduly s digitálními výstupy) a k dispozici je funkce automatické registrace měřicí hlavice (plug and play). Speciálně pro výrobce strojů a zařízení (OEM) je v sortimentu na světě nejmenší samostatný infračervený pyrometr s měřicí hlavicí v pouzdru z korozivzdorné oceli o rozměrech pouze 28 × 14 mm.

Snímače MI3 mají lepší dynamické vlastnosti a jsou flexibilnější než jiné snímače této třídy. Pro celý rozsah měřených teplot si vystačí vždy jen s jednou vlnovou délkou. Varianty s dlouhou vlnovou délkou (8 až 14 μm) mají měřicí rozsah od -40 až do + 600 °C a od 0 až do 1 000 °C. Speciální senzory pro měření teploty skloviny pracují na vlnové délce 5 μm a jejich měřicí rozsah je +250 až + 1 650 °C. Měřicí hlavice pro krátké vlnové délky s vestavěným laserem mají měřicí rozsahy 500 až 1 800 °C (1 μm) nebo 250 až 1 400 °C (1,6 μm) a dávají velmi přesné výsledky měření i při změnách emisivity měřeného povrchu. Robustní snímače MI3 mají výborné vlastnosti z hlediska EMC a mohou být používány při okolní teplotě až +120 °C. To, že pro ně není třeba instalovat externí chlazení, zjednodušuje jejich instalaci a snižuje náklady.

Společnost Raytek také dodává speciální software DataTemp MultiDrop s mnoha sofistikovanými funkcemi, který doplňuje hardware systému MI3 a vytváří z něj vhodné řešení pro širokou škálu úloh, např. u tiskařských strojů, v potravinářství, při zpracování živic, plastů a při diagnostice strojů.

Obrázek: Pro snadné začlenění do stávajícího komunikačního prostředí v průmyslu: vysoce spolehlivý, flexibilní systém pro měření teplot MI3 nyní i se čtyřmi analogovými měřicími výstupy.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP