www.modernitovarna.com
Steute

Robustní bezpečnostní lankové spínače pro nepříznivé prostředí

Společnost steute doplnila svou nabídku o novou řadu bezpečnostních lankových spínačů ZS 91 určených do zvlášť nepříznivého prostředí. Jejich kryt vyrobený z plastu vyztuženého skleněnými vlákny je schopen odolat velkému mechanickému namáhání. Uvolňovací páčka usnadňuje ovládání a optimalizovaná konstrukce, společně s použitím nejmodernějších výrobních technologií, umožňuje dosáhnout krytí IP67.

Robustní bezpečnostní lankové spínače pro nepříznivé prostředí
Standardizovaný spínací systém umožňuje snadné začlenění bezpečnostních lankových spínačů ZS 91 do bezpečnostních obvodů. Délka lanka může být až 2 × 50 m, to znamená, že pomocí těchto spínačů lze zajistit rychle dostupnou funkci nouzového zastavení na zvlášť velké ploše nebezpečného prostoru. Doplňkové bezpečnostní funkce zahrnují integrovanou autodiagnostiku samotného spínače a monitorování přerušení lanka. Vybavení signálu nouzového zastavení může být signalizováno volitelně signálkou nebo žlutou indikační páčkou.

Spínače ZS 91 odpovídají normě ČSN EN 60947-5-5. Mohou být použity pro bezpečnostní zastavení pásových dopravníků, např. v těžebním průmyslu nebo v závodech na recyklování odpadu.

Kromě lankových spínačů ZS 91 s různými variantami spínacích výstupů s až šesti kontakty jsou v nabídce steute vysoce odolné koncové spínače ES 91 DL a snímače vystředění dopravníkových pásů ZS 91 SR. Spínače ZS 91 SR jsou vybaveny nastavitelnou páčkou pro ustavení správné polohy k dopravníkovému pásu. Jestliže pás není vycentrován, spínač sepne, a buď zastaví pás, nebo předá varovný signál do řídicího systému. To zamezuje delší odstávky, které by byly důsledkem provozu zatíženého a nevycentrovaného pásu.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP