www.modernitovarna.com
VEGA Grieshaber KG

Jednoduchý a spolehlivý: nový radarový hladinoměr VEGAFLEX 80 s vedenou vlnou

Jednoduchý provoz a inteligentní software zajišťují spolehlivost měření a šetří čas při nastavení a uvedení do provozu.

Jednoduchý a spolehlivý: nový radarový hladinoměr VEGAFLEX 80 s vedenou vlnou

 

Na veletrhu ACHEMA ve Frankfurtu nad Mohanem chystá společnost VEGA Grieshaber KG uvedení na trh nové generace hladinoměrů VEGAFLEX s vedenou vlnou (TDR). Nový hardware a software jsou kombinovány v přístroji s jednoduchou a inteligentní koncepcí nastavení a vytvářejí tak společně základ pro spolehlivé měření výšky hladiny nebo rozhraní sypkých materiálů a kapalin. Spektrum měření, které lze vyřešit těmito snímači modulárního systému plics®, je nyní ještě širší než dříve.   

Před zhruba deseti lety uvedla společnost VEGA ve skutečnost svou vizi jednoduchých, standardizovaných snímačů tlaku a výšky hladiny systému plics®. Prostřednictvím tohoto modulárního systému mohou uživatelé šetřit náklady v průběhu celého životního cyklu produktu. Novým členem řady plics® společnosti VEGA se jejím postupným logickým vývojem stal také radarový hladinoměr s vedenou vlnou VEGAFLEX 80. Společně s možností jednoduchého výběru přístroje a jeho snadným nastavením s podporou průvodce byly v centru zájmu vývojářů zejména přesnost měření a spolehlivost snímače.

Univerzální a velmi spolehlivý

Hladinoměry VEGAFLEX 80 jsou ještě univerzálnější než dříve. Uživatel si pro svou úlohu jednoduše vybere vhodnou verzi přístroje a potřebné komponenty. Vybrat si lze verzi s lanovou, tyčovou nebo trubkovou anténou, různé druhy mechanických připojení, kryt elektroniky optimálně odpovídající podmínkám provozu a verzi elektroniky s výstupy 4 až 20 mA/HART, Profibus-PA, Foundation Fieldbus nebo Modbus – a díky tomu lze vyřešit v podstatě každou úlohu.

Inteligentní zpracování signálu automaticky detekuje změny provozních podmínek a dynamicky se jim přizpůsobuje. To umožňuje realizovat spolehlivou detekci přetečení a měřit výšku hladiny i ve velmi obtížných podmínkách. Vestavěná paměť uchovává měřené hodnoty, události a průběhy odezev a lze z ní určit všechny důležité informace o provozních podmínkách a stavu snímače. Doplňkové algoritmy pro diagnostiku a funkce pro tzv. „řízen aktiv“ podle doporučení NAMUR NE 107 redukují náklady na údržbu a servis na nutné minimum.

Senzor má samozřejmě všechna potřebná schválení: certifikáty ATEX a FM do prostředí s nebezpečím výbuchu, schválení podle WHG pro vodohospodářství a osvědčení o funkční bezpečnosti SIL 2 nebo SIL 3.

PN VEGAFLEX80_300dpi.tif: Radarový hladinoměr VEGAFLEX 80 s vedenou vlnou (TDR) je kombinací výkonného hardwaru, inteligentního softwaru a robustních mechanických dílů do jednoduchého přístroje určeného pro snadné a spolehlivé měření výšky hladiny kapalin a sypkých materiálů a rozhraní kapalin.

VEGA na veletrhu ACHEMA: hala 11, stánek C63

 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP