www.modernitovarna.com
ARC INFORMATIQUE

Centrum Louvre des Entreprises v Paříži využívá pro řízení technického vybavení své budovy monitorovací systém PcVue od firmy Informatique

Společnost SFL (Lyon Property Company), vlastník budovy, v níž se nachází komerční centrum Louvre des Entreprises, provedla rozsáhlou rekonstrukci s cílem přizpůsobit horní patra budovy zejména pro kancelářské využití. Pro provoz a dohled nad technickým vybavením budovy na ploše 37 000 m² je nutný efektivní řídicí systém kategorie BMS (Building Management System). Řízení a optimalizace provozu technického vybavení budovy umožňuje snížit spotřebu energie o 20 až 30 %.

Centrum Louvre des Entreprises v Paříži využívá pro řízení technického vybavení své budovy monitorovací systém PcVue od firmy Informatique
Budova z roku 1852 je situována naproti pařížskému muzeu Louvre. Byla postavena na příkaz francouzského panovníka Napoleona III. a zpočátku v ní byly obchody. V současné době je v prvních dvou podlažích obchodní centrum Louvre des Antiquaires. Na ploše 10 000 m² je 30 obchodů a více než 250 menších stánků s uměleckými předměty a starožitnostmi z Evropy, Asie a Blízkého východu. V dalších čtyřech podlažích je komerční centrum Louvre des Entreprises s mnoha prestižními nájemci, včetně kanceláří ministerstva financí, velvyslanectví USA a Banque de France.

Vedením projektu přestavby budovy byla pověřena společnost ESOPE, dodavatelem systému BMS se stala společnost APILOG AUTOMATION. Jednalo se přitom nejen o řízení provozu kancelářských prostor komerčního centra Louvre des Entreprises, ale i běžného technického vybavení a infrastruktury obchodního centra Louvre des Antiquaires.

Systém PcVue dohlíží na následující zařízení LonWorks©:
- tepelná čerpadla France Energie s regulátory KARNO; celkem monitoruje přibližně 1 200 tepelných čerpadel,
- osvětlení s infračervenými multisenzorovými ovladači ACELIA,
- žaluzie s moduly ACELIA pro motory 230 V,
- řídicí moduly THERMOKON pro dálkové centralizované řízení tepelných čerpadel, osvětlení a žaluzií,
- PLC JOHNSON CONTROLS FX15 pro sběr dat z řídicích panelů jednotlivých sekcí.

Architektura využívající LonWorks© je dále doplněna o:
- řízení distribuce elektřiny: klimatizační jednotky a rozváděče pro řízení spotřeby a distribuci elektřiny, ovládané prostřednictvím zařízení TREND IP,
- všechny měřiče jednotlivých nájemců a centrální rozvaděče nízkého napětí: PcVue zpracovává a analyzuje data z přibližně 250 měřičů v síti Modbus; správa záložních zdrojů (GE) je podporována PLC TSX.

Celkově projekt zahrnuje více než 2 500 uzlů LonWorks©.

Architektura BMS se skládá z 36 serverů Loytec L-INX, tří monitorovacích stanic PcVue s přístupem prostřednictvím tenkého klientu WebVue dostupného z intranetu i internetu a ze systému NL Facilities od společnosti Newron System (využívá verzi Monitoring and Zoning pro zabezpečení a rozdělení prostoru do sekcí).

Za přispění flexibility a pokročilých funkcí systému PcVue dosáhla společnost APILOG AUTOMATION otevřené integrace hardwarové i softwarové části celého systému BMS. Řešení umožňuje řízení všech technických zařízení budovy a v případě nebezpečí zaručuje dostatečně krátkou dobu odezvy. Jednoduché a efektivní ovládání dovoluje řídit jakoukoliv zvolenou oblast s možností dynamické rekonfigurace systému. Významným rysem je také optimalizace spotřeby energie s očekávanými úsporami přibližně 20 až 30 %.

Obrázky:

ArchiDePrincipe.jpeg: Monitorovací systém PcVue
LouvreEntreprise.jpeg: Obchodní a podnikatelské centrum Louvre des Entreprises
Confort.jpeg: Přehled technických zařízení budovy určených pro zajištění komfortu (přízemí)

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP